Blogga

Vilka atgarder kommer myndigheterna i Sverige att samverka kring nar det galler hallbara transporter?

Vilka åtgärder kommer myndigheterna i Sverige att samverka kring när det gäller hållbara transporter?

Myndigheterna behöver, utöver att stötta övriga samhället, ställa om för minskad klimatpåverkan från resor och transporter. Det handlar till exempel om att främja virtuella möten, gång, cykel samt kollektivtrafik. Regeringskansliet klimatkompenserar för flygresor utanför EU ETS.

Hur kan politiker påverka samhällets ekonomi?

Detta leder i sin tur till att efterfrågan på varor och tjänster ökar i samhället. Företagen kan då växa ännu mer, och även nya företag kan bildas. En slags uppåtgående ekonomisk spiral skulle man kunna säga. Detta leder i långa loppet till högkonjunktur i samhället (mer om detta snart).

Vilka metoder kan användas för att bekämpa segregation?

Reformprogrammet omfattar insatser inom fem prioriterade områden: minska boendesegregationen och stärka samhällsservicen, • lyfta skolorna och elevernas resultat, • minska långtidsarbetslösheten, • stärka demokratin och stödja det civila samhället, samt • bekämpa brottsligheten.

Vilka 3 faktorer utöver mänskliga rättigheter lyfter det i Agenda 2030?

Handlingsplanen lyfter fram sex tematiska fokusområden och därutöver fyra nyckelfaktorer för genomförandet: styrning och uppföljning; lokalt och regionalt genom- förande, partnerskap och samverkan samt internationellt ledarskap.

Vad anser svenska regeringen att företags hållbarhetsarbete ska ta avstamp i?

Regeringen anser att det är väsentligt att företag som är verksamma i eller från Sverige agerar i enlighet med de principer som återfinns i OECD:s riktlinjer för multi- nationella företag, FN:s Global Compact och FN:s väg- ledande principer om företag och mänskliga rättigheter.

Vilka principer ska gälla för genomförandet av Agenda 2030?

Agendans mål och delmål är integrerade och odelbara och omfattar samtliga tre dimensioner av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Jämställdhet och partnerskap ska integreras i alla målen.

Hur påverkar lastbilstransporter miljön?

Många av transporterna slukar massor av fossil energi, till exempel de med bil, flyg eller lastbil, vilket ger stora utsläpp av koldioxid som förstärker växthuseffekten. Transportsektorn står för 13 procent av växthusgasutsläppen globalt sett.

Vad är innebörden av Agenda 2030?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Vad innehåller en hållbarhetsredovisning?

En hållbarhetsredovisning är ett sätt att visa upp och klargöra vad ett företag har uppnått i sitt arbete för en långsiktigt hållbar utveckling. Själva redovisningen ska innehålla all information som behövs för att kunna förstå konsekvenserna av företagets verksamhet och hur den påverkar sin omvärld.

Hur kan företag kan ta ansvar för en hållbar utveckling?

För att företaget ska bli mer hållbart behöver alltså alla delar av verksamheten involveras. Det innebär bland annat minskad miljö- och klimatpåverkan, goda arbetsförhållanden och rena affärer, men också respekt för rättigheter och anpassade affärsmodeller.

Hur ska man nå de globala målen?

Inkluderande – de har tagits fram genom den mest transparenta och inkluderande processen i FN:s historia. Gäller alla – ledordet för Globala målen är att ingen ska lämnas utanför (Leave no one behind). Globala målen ska genomföras med särskild hänsyn till de människor och samhällen som har sämst förutsättningar.

Hur refererar man till globala målen?

Det är vanligt att man på engelska fortfarande använder det namnet, eller förkortningen SDGs. FN:s hållbarhetsmål eller FN:s utvecklingsmål används ofta i svenska medier, men det är inte några nya eller andra mål utan de globala målen för hållbar utveckling som refereras till.

Share this post