Rekommendationer

Vad star DIGG for?

Vad står DIGG för?

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG eller digitaliseringsmyndigheten) är en svensk förvaltningsmyndighet i Sundsvall med uppgift att stödja, samordna och följa upp digitalisering inom svensk offentlig förvaltning.

När bildades DIGG?

1 september 2018Myndigheten för digital förvaltning / Grundades

Hur verifiera Vaccinationsbevis?

Öppna Google play eller App Store på din telefon eller surfplatta och sök Vaccinationsbevis Verifiering. Ladda ner och installera appen. Vi rekommenderar att du använder IOS eller Android version 8 eller senare. Första gången du startar appen kommer den fråga om den får använda kameran.

Hur digitaliserat är Sverige?

Sverige är ett av EU:s mest digitaliserade länder och har mycket att vinna på ett starkt digitaliserat Europa och ska därför ta en aktiv och framskjuten roll i detta arbete. Genomförandet av digitaliseringsstrategin och regeringens digitaliseringspolitik kräver ett kontinuerligt statligt engagemang.

Hur kontrollerar jag Covidbevis?

Följ dessa steg:

  1. Gå in på Covidbevis.se på en annan enhet än den där du har din e-legitimation på.
  2. När du legitimerar dig, välj ”mobilt bank-ID på annan enhet”. Då kommer det upp en QR-kod.
  3. Öppna bank-ID på din mobil, scanna koden och legitimera dig, så får du upp beviset på den andra enheten.

Vilka räknas som ovaccinerade?

Patienter utan uppgift om någon dos räknas också som ovaccinerade. Patientens insjuknande i covid-19, enligt SmiNet, som inträffar i samband med inskrivning i sluten vård, inträffar mer än 21 dagar efter första vaccinationsdos och inom 14 dagar före andra dosen. Delvaccinerade är exkluderade i statistiken.

Vad är digitalisering i samhället?

Ofta är digitalisering förknippat med genomgripande förändringar av arbetssätt och affärsmodeller i olika organisationer och i samhället. Digitalisering handlar om att använda nya tekniska tjänster, system och lösningar för att förbättra, bli mer anpassningsbara, moderna, effektiva och pålitliga.

Share this post