Frågor

Far ont av sadeln?

Får ont av sadeln?

Många som får ont i underlivet letar efter en mjukare och bredare sadel, men borde snarare leta efter en med lite hårdare stoppning i. Det är nämligen så att mellan sittbenen finns känsliga nervtrådar. Sjunker sittbenen ner för mycket i sadeln kommer nervtrådarna utsättas för tryck och resultera i smärta.

Varför får jag ont i rumpan när jag cyklar?

– Har man upprepade känningar av värk i rumpan som håller i sig längre än 48 timmar ska man söka hjälp. Är det kortare än så kan det vara träningsvärk. Men är det en smärta som inte återhämtar sig ska man ta kontakt med en sjukgymnast.

Vilken typ av cykelsadel skall man välja?

Det viktigaste måttet när du väljer rätt sadel är avståndet mellan dina sittben. Sittbenen är två ben längst ner i bäckenet. Dessa ben ger stöd när du cyklar. Avståndet mellan sittbenen är olika för varje person.

Varför hål i cykelsadel?

Ett hål i cykelsadeln och en regnskur gör att man får stå och cykla resten av sommaren. Köp inte nytt, du lagar det enkelt med RubberFix.

Kan man få hemorrojder av att cykla?

Träning kan hjälpa till att förhindra hemorrojder genom att öka cirkulationen och muskelstyrkan samt bidra till regelbundna tarmrörelser. Simning, promenader, yoga och bäckenbottenövningar är ett bra val om du har hemorrojder. Träning som ridning, cykling och tyngdlyftning kan däremot förvärra symtomen.

Är cykling bra för ischias?

Bra exempel på övningar för ischias som man kan göra, utan att riskera en försämring, är promenader, stavgång, simning eller cykling. Man bör alltid undvika att bära eller lyfta tungt.

Hur ska man sitta på sadeln?

Håll vevarmen som en förlängning av sadelröret och sträck ut benet. När benet är i det längsta läget är sadeln i rätt läge. När du kan sträcka ut benet fullständigt är sadelhöjden rätt. Se till att du inte översträcker benet, för då blir måttet kortare.

Share this post