Trendig

Far inte in drivaxeln?

Får inte in drivaxeln?

Oftast finns inte den inre drivknuten att köpa löst, utan man måste i så fall byta hela drivaxeln. En trasig damask leder ofelbart till att drivknuten slits ut på väldigt kort tid. Det upptäcks enklast genom att det slungas ut fett. Är det den yttre drivknuten så hamnar det i fälgen.

Får inte loss drivknut?

Det krävs en plattkäftad låsringstång för att hålla isär låsringen medans man knackar till på knuten. Låsringen sitter alltså i ett spår i knuten och hakar tag i axeln. Rengör total ifrån fett runt drivaxeln och där den löper in i knuten så ser du låsringen.

Vad kostar det att byta drivaxel?

Priset på denna bilkomponent ligger mellan 100-500 EUR där högre pris innebär mer komplicerade konstruktioner och bättre hållbarhet. Kostnader på 500 EUR eller mer, innebär att reparationer verkligen kommer att påverka din plånbok.

Hur går en drivaxel sönder?

Orsaken är istället att kunden har en bil som är sänkt, modifierad eller att helt enkelt att något är trasigt. Vanligaste felorsaken är utan tvekan att bilen är sänkt, vanligtvis med sportfjädrar eller coilovers.

Var sitter Drivknuten?

Man använder drivknutar i första hand i framhjulsdrivna bilar, men de förekommer även i bakhjuls- eller fyrhjulsdrivna bilar med delad bakaxel. Det finns en inre drivknut, som sitter monterad mot bilens växellåda eller bakaxelns differential, och en yttre drivknut som sitter mot hjulsidan.

Hur byter man drivknut på Volvo V70?

Re: Hur byter man en drivknut på en V70 -01

  1. Lossa centrumbulten innan hjulet tas av.
  2. lossa hjulet.
  3. plocka loss ABS kabeln.
  4. lossa styrleden från spindeln,för att få loss den från spindeln så använd handslägga/hammare och knacka till ordentligt på sidan av leden alltså där leden fäster i spindeln, så bör den lossa.

Hur lång tid tar det att byta en drivaxel?

Man får vrida allt som går på navet och man får även vrida mycket på drivknuten, men det funkar och tar då ca 30min att byta yttre drivknut/drivknutsdamask.

Vad kostar det att byta drivaxel v70?

Byte utav höger drivaxel kostar 8130 kr. ink. moms. Reservdel endast drivaxel höger kostar 5440, 50 kr.

Hur mycket kostar det att byta en drivknut?

Finns ju på skroten, men då gäller det att antal kuggar stämmer exakt både inre och yttre. På Meconomen kostar en drivknut ca 1800kr.

Share this post