Ny

Hur trimmar jag min elcykel?

Hur trimmar jag min elcykel?

Innan en elcykel är trimmad finns vanligtvis en spärr vid 25 km/h där motorn slutar hjälpa till. Monterar man ett trim på elcykeln kommer den spärren tas bort och motorn hjälper så länge man hinner med att trampa. Normalt kan man på en trimmad elcykel trampa ca 35-40 km/h.

Hur mycket snabbare med elcykel?

Elcykel – snabbt och klimatsmart Enligt Transportstyrelsens definition är elcyklar: cyklar med elassistans som går max 25 km/h, har en effekt mindre än 250 W och där motorn kopplas in då motståndet i trampningen ökar. Man kan spara mycket tid med elcykel i storstaden, jämfört med bil.

Hur tar man bort spärren på en Elsparkcykel?

Kan jag släppa fartsspärren själv om jag önskar det? Nej, detta är inte möjligt. För att sparkcykeln skall vara laglig skall brukaren inte kunna ändra spärren till en hastighet över 20 km/t. Läs mer om detta påTransportstyrelsens hemsida.

Hur man trimmar en elmotor?

Långsam växelström får motorn att rotera långsamt, snabbare frekvens får motorn att rotera snabbare. För att accelerera motorn ska man alltså mata den med växelström som först har låg frekvens, sedan ska man öka frekvensen gradvis så att motorn accelererar. Det är styrelektroniken som accelererar motorn.

Kan man få en elcykel att gå fortare?

Alla elcyklar går att trimma. Elmotorer byggs inte för en viss hastighet och för att få en gräns på 25 km/h måste man strypa motor elektronisk. En elmotor går bäst på ett specifikt ström intervall och varvtal.

Hur sätter man på lyset på Ecoride?

Hos våra elcyklar med Spintech C2 display eller Ecoride Drive system C3 display gör man det genom att hålla inne plus-knappen på dispayen. Hos elcyklar med Shimanosystem har displayen en dedikerad knapp för aktivering av belysningen.

Var tillverkas Ecoride?

Tillverkning i egen fabrik i Kunshan utanför Shanghai. Grundare: Martin Walleräng.

Kan man trimma sin elcykel?

Hur länge håller ett Ecoride batteri?

Hur länge håller batteriet? Man räkna man med att batteriet håller kapaciteten 3-6 år eller 800 laddningar.

Vem säljer Ecoride?

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av EcoRides elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Deras cyklar har antingen navmotorsystem från SpinTech™ eller det centermonterade drivsystemet STePS från Shimano.

Share this post