Rekommendationer

Vad ar Centerring?

Vad är Centerring?

Navringar, Centreringsringar, distansringar är några av de namn som används för de centreringsringar som monteras i aluminiumfälgens navhål innan fälgen monteras på bilens nav. Centreringsringen har en ytterdiameter som är densamma som navhålets diameter i fälgen och en innerdiameter som är identisk med navet på bilen.

Hur mycket får det skilja på et-måttet?

Hur viktigt är det med rätt mått och hur mycket får det skilja? En grundregel är att det aldrig får skilja mer än 10mm från original ET.

Måste Navhålet stämma?

Varför måste man ha navring? Om centrumhålet på fälgen är större än nav tjockleken på bilen så måste man ha en navring för att fälgen ska kunna centreras korrekt. Om du vill få en körning som är både säker och fri från vibrationer så är en navring tillsammans med en balansering av däcket en förutsättning.

Hur tar man reda på Bultmönster?

Mät avståndet centrum till centrum mellan bultarna, man kan även mäta mellan två bulthål tvärs över fälgens centrum, från det ena bulthålets ytterkant till det motsatta bulthålets innerkant.

Hur noga är et måttet?

Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt. Om ET-måttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet.

Hur mäter man Navhål?

Navhålet mätes enkelt, diagonalt över fälgens centrumhål.

Vad betyder 5×112?

Vad betyder 5×112? Det finns fem monteringshål när man ser den här markeringen. Deras centrum ligger på en cirkel med en diameter på 112 mm.

Vart ser man Bultmönster?

På en fyrbultstrumma kan du mäta bultcirkel från bulthålets yttersta kant till bulthålets innersta kant rakt över navhålet eller centrum hål till centrum hål rakt över navhålet.

Hur mäter man Bultmönster på en fälg?

Hur mäter man bultmönster?! Mät avståndet centrum – centrum mellan bulthålen. Du kan även mäta från ena hålets ytterkant till motsatta hålets innerkant.

Share this post