Allmänning

Vad betyder siffrorna pa sadeln?

Vad betyder siffrorna på sadeln?

Siffran betecknar längden på kåpan från 0-5 där 0 är kortast. Bokstäverna betecknar skärningen på kåpan, om den är mer framskuren eller rakare. Den vanligaste beteckningen i en hoppsadel är A eller N, där N är en rakare kåpa och A är 1,5 cm mer framskuren än N.

Vem köper in begagnade sadlar?

Du kan nu sälja din begagnade sadel utan att behöva lägga massa kraft på annonser, kontakter etc. Ett enkelt och snabbt sätt att bli av med en sadel som man inte längre behöver. Betalning sker med presentkort giltigt hos oss, Sharpman. Presentkortet gäller i 5 år och fungerar precis som kontanter.

Vad kostar en ny CWD sadel?

NY! CWD mademoiselle 2GS 17″ 44900 kr.

Hur vet man vilken storlek man ska ha på sadel?

Rätt storlek på sadeln beror både på dig som ryttare och på hästen den ska ligga på. En fel tillpassad sadel kan leda till både ryggproblem och hälta. Sätet på sadeln mäts i tum, en ponnysadel brukar ofta ligga på mellan 14 -16″. 17-17,5″ är den storlek som de flesta använder, men det finns sadlar upp till 18,5″.

Är Lippo sadlar bra?

Lippo Enzo hoppsadel är en hoppsadel från Lippo som även funkar bra som allroundsadel. Lippo Enzo hoppsadel är mjuk & skön, med smal midja. Lippo Enzo hoppsadeln har överdel & bossor i äkta europeiskt kvalitetsläder, underdelar i Quick Clean TM. Omvärmbar syntetbom.

Hur mycket kostar en sadel?

Sadlar finns i alla prisklasser, en sadel kan kosta mellan 0kr (bortskänkes) och upp till 50.000kr. Priset varierar beroende på material och skick. Det går att köpa sadlar både nya och begagnade, det ena behöver inte vara bättre än det andra.

Hur skickar man bäst en sadel?

– Man ska tänka på att förpacka sadeln i en kartong som inte är för stor, exempelvis en flyttkartong räcker för de flesta sadlar. Det viktigaste är att den inte glider runt i kartongen. Förpacka sadeln med ett sadelöverdrag och gärna lite bubbelplast eller en mjuk filt som extra skydd.

Share this post