Populära

Hur vet man hur tungt slap man far dra?

Hur vet man hur tungt släp man får dra?

Du får köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg med en eller flera tillkopplade släpvagnar. Släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 3 500 kg.

Hur mycket får man dra Obromsat?

Hur mycket du får lasta kan du kolla med ”Släpvagnskalkylatorn” på Transportstyrelsens hemsida: Enligt Transportstyrelsen har din släpvagn en tjänstevikt på 123 kg och maximal lastvikt på 627 kg. Maximal släpvagnsvikt för obromsad släpvagn är 620 kg för din bil med ditt B-körkort.

Hur fort får man köra med en Dolly?

Enligt TSVFS 1981:22, punkt 2.2 är en bärgnings-dolly ett efterfordon. Ett sådant ska uppfylla kraven på beskaffenhet och utrustning i VVFS 2003:20 4 kapitlet. Ett efterfordon får endast framföras i 30 km/h. Eftersom ett efterfordon inte är ett släpfordon omfattas det inte av vinterdäckstvånget.

Vad gäller för släpvagnar?

Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på högst 3 500 kilo. Du får dra en släpvagn som väger högst 750 kilo i totalvikt. Du får dra en släpvagn som väger mer än 750 kilo i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kilo.

Hur mycket får ett obromsat släp väga?

Obromsade släpvagnar Registrerad med fjädring men obromsad släpvagn med en totalvikt som inte överstiger dragbilens halva tjänstevikt, dock högst 750 kg får framföras i 80 km/tim.

Måste Obromsat släp Besiktas?

Den obromsade släpkärran ska som alla andra släpvagnar besiktigas regelbundet. Besiktningsperioden beror på ifall den obromsade släpvagnen är en lätt släpkärra eller en tung släpvagn.

Var får man köra med LGF-skylt?

Vid framförande på allmän väg ska långsamtgående fordon ha LGF-skylt baktill. De får inte framföras på motorväg, motortrafikled och på vissa vägsträckningar som särskilt markerats för detta. De senare vägarna är ofta starkt trafikerade vägar där det finns bra alternativ för LGF-fordon.

Vad händer om man kör för fort med 30 släp?

1200:- för fortkörningen och 1200 för släpet har jag för mig. Jag körde min Vattenskoter från Göteborg till Stockholm på en oreggad 80-trailer = 30-trailer. Vart stoppad i Nyköping och polisen hade klockat mig i 93 km/h. Fick 2400:- totalt i böter.

Vilka släpvagnar får man köra med B körkort?

B-behörighet (personbil)

  • den sammanlagda totalvikten (för bilen och släpet tillsammans) inte är över 3 500 kg eller.
  • släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Share this post