Blogga

Vad ar det for skillnad pa vassle och kasein?

Vad är det för skillnad på vassle och kasein?

Vassle har en snabbverkande absorptionsprofil vilket ger en kraftigt anabol (muskelbyggande) effekt. Medan kasein tas upp långsamt och främst tillskrivs antikatabola egenskaper (motverkar muskelnedbrytning). Vasslets snabba upptag har gjort det till det populäraste proteinalternativet att inta i samband med träning.

Var finns vassleprotein?

I din vanliga kost hittar du bara vassleprotein i mjölk, mjölkprodukter och i livsmedel där mjölk ingår. Vassleprotein är också det vanligaste proteinet i proteinpulver. Proteinpulver är egentligen inte ett kosttillskott, eftersom det klassas som ett livsmedel för idrottare.

Är whey och vassle samma sak?

Båda från kossan. Proteinpulver som vassle (whey på engelska) och kasein har en del gemensamma egenskaper, men där finns också ett gäng skillnader som kan vara värda att känna till. Både vassle och kasein är mjölkprotein.

När ska man använda kasein?

När ska man ta kasein? Som tidigare nämnt är kvällen den bästa stunden för att ta din kaseindos. Detta oavsett när och hur du har tränat under dagen. Anledningen är som sagt att det tas upp långsammare av kroppen och den hinner med andra ord inte nyttja det om du ska träna direkt efter intaget.

Vart kan man köpa vassle?

800 G. Köp. LIFE. Life Whey Proteinpulver Strawberry.

  • 900 G. Köp. LIFE. Life Gainer Strawberry.
  • 900 G. Köp. LIFE. Life Recovery.
  • 800 G. Köp. LIFE. Life Whey Proteinpulver Chocolate.
  • 800 G. Köp. LIFE. Life Whey Proteinpulver Vanilla.
  • 2 varianter. Köp. HOLISTIC. Vassleprotein Påse.
  • 620 G. Köp. BETTER YOU.
  • 900 G. Tillfälligt slut. LIFE.
  • Vassle och kasein är olika snabba Vassle (även kallat whey protein) är ett så kallat snabbt protein, vilket betyder att vassleprotein tas upp snabbare i kroppen jämfört med kasein. Mängden aminosyror som görs tillgängliga för muskelsyntes i kroppen (däribland leucin) blir alltså högre mycket snabbare.

    Share this post