Rekommendationer

Hur manga kalorier branner man nar man hoppar studsmatta?

Hur många kalorier bränner man när man hoppar studsmatta?

Så här mycket förbränner du på olika träning!

Aktivitet 30 min Kcal 30 min Antal steg
Hoppa studsmatta, medel 210 4200
Hoppa studsmatta, tuff 315 6300
Inlines, lätt 150 3000
Inlines, medel 240 4800

Hur hoppa studsmatta?

Se till att studsmattan är torr så minimerar du risken att halka. Hoppa bara en person i taget så undviker du kollisioner och kan lättare kontrollera studsarna och hoppen. Öva lite hoppteknik. Börja med låga kontrollerade hopp, eller att bara promenera på plats på studsmattan.

Vilka muskler använder man när man hoppar studsmatta?

Studsmatta – både leksak och träningsmaskin Balans, rytmik, benstyrka och magmuskler varvas med konditionsträning i en skonsam och allsidig träningsform som dessutom är riktigt bra för den psykiska hälsan och samarbetsförmågan.

Hur många år håller en studsmatta?

Livslängden beror främst på kvalitet i material och tillverkning, och på hur intensivt studsmattan används. Mellan tummen och pekfingret rör det sig om ungefär två år för de enklaste studsmattorna, men tio år eller längre för de bästa.

Kan man gå ner i vikt av att hoppa studsmatta?

Enligt NASA (National Aeronautics and Space Administration) är det 68 % mer effektivt att hoppa studsmatta än att jogga. När man hoppar studsmatta bränner man kalorier snabbare vilket gör det lättare att hålla en hälsosam vikt. Det bidrar till utvecklingen av ens balans, motorik och koordination.

Varför ska man inte hoppa studsmatta med skor?

Ett barn som ramlar och glider in under en hoppande vuxen är inget vinnande koncept. Inga skor på studsmattan! Inga leksaker eller andra föremål på studsmattan! Det kan ge svåra skador om man landar olyckligt på dem, vilket inte alls är ovanligt.

Vad tränar man på studsmatta?

Att träna på en studsmatta är roligt, bra för hjärtat (och cirkulationssystemet) och förbättrar balansen, koordinationen och kroppshållningen. Dessutom är studsmattaträning skonsam för lederna. Du får ett bra träningspass utan smärta. Allt detta samtidigt som din kondition förbättras och dina muskler utvecklas.

Share this post