Rekommendationer

Vad anser du kan forbattras inom de tre Fordjupningsomraden som du arbetet med?

Vad anser du kan förbättras inom de tre Fördjupningsområden som du arbetet med?

Kommunikation och samverkan mellan sjukhusen, vårdcentralerna och kommunernas äldreomsorg behöver utvecklas för att förbättra vården för den äldre delen av den norrbottniska befolkningen. En tänkbar åtgärd som diskuteras i utredningen är att använda distansöverbryggande teknik, så kallad e-hälsa eller telemedicin.

Vad behöver förbättras inom vården?

Utveckla befintlig vård.

  • Satsa på primärvården.
  • Arbetsvillkor så att personalen stannar.
  • Förbättra arbetsmiljön.
  • Låt professionen styra.
  • Förstatliga sjukvården.
  • Utveckla effektiva it-system.
  • Förenkla administrationen.
  • Vad är viktigast bra sjukvård eller goda möjligheter till friskvård?

    Om du har förmånen att ha en stark hälsa, så gläd dig över den och vårda den. Den är inget vi ska ta förgivet, utan snarare vara rädd om. Hellre friskvård, än sjukvård. Var rädd om din kropp och ditt välbefinnande och gör vad som står i din makt att ta hand om dig själv.

    Vad innebär professionellt förhållningssätt i vården?

    Begreppet professionellt förhållningssätt innebär att man i vård och behandling strävar efter att agera på ett sätt som alltid gagnar patienten. Bemötandet får då inte styras av hjälparens egna behov eller känslor!

    Vad saknas inom vården?

    Omvårdnaden är fantastisk och många medarbetare gör sitt bästa. Men arbetet är dåligt organiserat, tungrott och ineffektivt. Det saknas tydlig ansvarsfördelning, medicinsk kunskap och kontinuitet. Situationen leder till att ansvariga läkare och sköterskor slutar vilket är en stor förlust både medicinskt och ekonomiskt.

    Vad är vård åtgärder?

    Åtgärder i hälso- och sjukvården innebär patientinriktade insatser (handlingar) som huvudsakligen utförs i ett utredande, behandlande eller förebyggande syfte. En medicinsk kroppsundersökning, till exempel att lyssna på hjärta eller lungor på en patient, är en utredande åtgärd.

    Vad innebär sjukvård?

    I ML definieras sjukvård som åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar, kroppsfel och skador samt vård vid barnsbörd. Även särskilt inrättade sjuktransporter och medicinskt betingad fotvård utgör sjukvård.

    Share this post