Rekommendationer

Hur servar man i squash?

Hur servar man i squash?

Den spelare som vann senaste bollen servar alltid. Efter att ha vunnit serven får spelaren välja sida att börja serva ifrån. Därefter alternerar servandet mellan de båda serverutorna. Den servande spelaren måste ha minst en fot i serverutan och måste slå serven ovanför servelinjen på frontväggen.

Hur räknar man poäng i squash?

Varje game spelas till 11 poäng, med undantag för om ställningen når 10-lika, varpå spelet fortsätter till det att en av spelarna leder med 2 poäng. En match spelas normalt i bäst av 5 game, men kan också spelas i bäst av 3 game.

Hur kör man squash?

Reglerna är relativt enkla. Spelet startas genom att en spelare står med en fot i valfri serveruta (5), slår bollen mot frontväggen mellan översta linjen (3) och servelinjen (4) som sedan ska studsa någonstans på motspelarens planhalva bakom mittlinjen.

Vilken boll squash?

Dubbelgul boll De allra bästa använder helst bollen med två gula prickar. Den studsar minst och är därför den mest svårspelade bollen, här gäller det att du har ett mycket högt tempo i ditt spel för att kontrollera denna bollen. Denna bollen är den enda som är godkänd för tävlingsspel enligt World Squash Federation.

Hur stor är en Squashboll?

Bollen som väger 23 gram är svart och av gummi. Det finns ett bollsystem som ska underlätta för spelarna där bollarna klassificeras enligt hur mycket de studsar. Ju mindre en boll studsar desto svårare är den att spela med eftersom bollen då lättare ’dör’ i hörnen.

Hur sköter man Squash?

Zuccini är en lättodlad grönsak som tillhör gurksläktet. Den trivs bäst i näringsrik jord, med tillgång till mycket vatten och en varm skyddad växtplats. Den går att odla i trädgårdslandet, i pallkrage, i stora krukor eller till och med direkt på komposthögen.

När kom squash till Sverige?

Squash härstammar från mitten av 1800-talet och spelades först i England. Det moderna squashens bredd och spridning kom under 1920- och 30-talen. Det första officiella engelska amatörmästerskapet spelades 1970. Inofficiellt har det spelats om svenska mästerskap sedan 1937.

https://www.youtube.com/watch?v=wb5_EyMJMAY

Share this post