Frågor

Vilken bil ar snabbast Formel 1 eller INDYCAR?

Vilken bil är snabbast Formel 1 eller INDYCAR?

Hastigheterna som uppnås i INDYCAR är oöverträffade av något annat formelbilsmästerskap, inklusive Formel 1. Toppfarten ligger på nästan 400 km/h på de snabbaste ovalerna.

Vilken kanal sänder INDYCAR 2022?

Vi har comhem och viasat motor för att se F1 och IndyCar. Nu kommer vi att säga upp viasat markbunden.

Vad är det för motor i en INDYCAR?

Bränslet är en blandning mellan metanol och etanol. Motorn har ungefär 650 hk, och kan på Indianapolis nå 370 km/h. Bilen är dock ganska osmidig på vanliga racerbanor jämfört med en formel 1-bil, och även en Champ Carbil.

Hur många hästkrafter har en INDYCAR?

INDYCAR är en av världens snabbaste motorsportkategorier med en toppfart på närmare 400 km/h. Motorerna (V6 twin turbo, 2.2 liter) utvecklar cirka 700 hästkrafter och däcken levereras av Firestone.

Var kan man se Indycar?

Efter månader av spekulationer bekräftar nu Nordic Entertainment Group (NENT Group) att man säkrat den exklusiva rättigheten att visa mästerskapet på den nordiska marknaden fram till och med 2021. Samtliga lopp kommer att direktsändas, främst på streamingtjänsten Viaplay och på Viasat Motor.

Var visas Indycar?

NENT Group visar INDYCAR SERIES i nio länder fram till 2024

  • Viaplay visar varje INDYCAR SERIES-lopp, inklusive legendariska Indianapolis 500, direktsänt till och med 2024.
  • Sveriges Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist tävlar i INDYCAR SERIES-säsongen 2022.

Vem vann Indy Car?

Scott Dixon mästare i IndyCar – för sjätte gången 40 år, 50 racevinster och nu sex mästartitlar. 2020 är Scott Dixon kungen av IndyCar – 2021 satsar han på att bli…

Vad tjänar IndyCar förare?

De bästa förarna har 20-25 miljoner kronor i årslön. Marcus ligger kring medellönen på fem miljoner kronor per år. Till detta tillkommer bonusar, till skillnad från formel 1. I Indyracing kan förarna tjäna stora pengar för vinst i enskilda race.

Vem sänder Indycar 2021?

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har förvärvat de exklusiva nordiska medierättigheterna till NTT IndyCar Series för säsongerna 2019, 2020 och 2021. Varje race kommer att direktsändas på NENT Groups streamingtjänst Viaplay och Viasat betal-TV-kanaler, och utvalda race sänds även på NENT Groups övriga TV-kanaler.

Vem visar Indycar?

Vart kollar man f1?

I Sverige är det för närvarande NENT-gruppen som äger alla rättigheter till Formel 1, där ingår V Motors (som tidigare var Viasat Motor) och Viaplay. Det är alltså på dessa två kanaler som du kommer att kunna se alla träningar, kval och lopp.

Share this post