Trendig

Vad betyder hoppfull pa svenska?

Vad betyder hoppfull på svenska?

Hoppfull betyder ungefär detsamma som lovande.

Vad betyder ljusa?

Ljusa kan beskrivas som ”utsätta sig för kraftigt ljus i ett ljusterapirum (ljusrum) eller med en så kallad ljusbox, särskilt för att motverka årstidsbunden depression”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ljusa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är väl tät?

Ordet tät är en synonym till välbeställd och ogenomtränglig och kan bland annat beskrivas som ”utan stora mellanrum; kompakt, koncentrerad”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Tät används i uttrycket ”titt och/som tätt” som betyder ”ofta”.

Vad betyder godkännande?

Godkännande betyder ungefär detsamma som gillande.

Vad betyder de upplysta?

Ordet upplyst är synonymt med smart och kan bland annat beskrivas som ”kunnig, välinformerad”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av upplyst samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder hindrar?

Betydelse: Göra, verka, åstadkomma, att något icke kan få framgång, att det försvåras eller lider afbrott.

Vad betyder enfärgad?

Ordet enfärgad är synonymt med monokrom och kan bland annat beskrivas som ”som har bara en färg”. Ordet är motsatsen till flerfärgad. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enfärgad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har snurr på verksamheten?

Ett sätt att få snurr på arbetet är att planera bättre. – På sikt måste föreningen själv få snurr på verksamheten och bygdegården utnyttjas inte så mycket. Då – när elpriset låg under tioöringen – trodde få att de skulle kunna få snurr på en sådan satsning. De spelar i en helsvensk kedja som ska få snurr på Dynamo.

Är väl tät korsord?

Synonymer till tät

  • massiv, fast, hård, kompakt, tjock, koncentrerad; tryckande, intensiv.
  • ogenomtränglig, utan mellanrum, tättslutande, sprickfri, dragfri, hermetisk; svårgenomtränglig, lummig, buskig, snårig.
  • idelig, ofta förekommande, frekvent, upprepad, ymnig.
  • (vard.) rik, förmögen, välbärgad.

Vad betyder ordet svikta?

Ordet svikta är en synonym till vackla och ge vika och kan bland annat beskrivas som ”fjädrar fram och tillbaka, böjer sig”.

Har uttryckt smärta?

Smärta kan också visa sig i olika sinnesstämningar som att de blir oroliga, har svårt att sitta stilla, får ångest och vill gå hem till sina barn, de kan bli aggressiv och kan visa rädsla men även bli ledsen och deprimerad. I omvårdnadssituationer kan verbala uttryck som jämmer skrik och svordomar visa sig som smärta.

Vad betyder ordet godkänd?

Ordet godkänd är en synonym till grön och godtagbar och kan bland annat beskrivas som ”som uppfyller (minimi)kraven”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av godkänd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post