Trendig

Vad ar Docker Hub?

Vad är Docker Hub?

Docker Hub: Webb för hantering av containerbilder Docker-nav är en tjänst som tillhandahålls av Hamnarbetare för att hitta och dela containerbilder på våra datorer. Den har följande huvudegenskaper eller element: förråd: För hantering (push and pull) av containerbilderna.

Varför Docker?

Docker kallar en sådan samling av operativsystem och programvara för en image som körs i en container. Vi kan till exempel starta upp en container som bygger på en image med Linux, Apache, PHP och MySQL, och vi kan använda det utan att behöva installera dessa programvaror på vår egen dator.

När kan man använda Docker?

– Docker är främst avsett för program som ska köras i molnet, men dockeriserade program kan också köras på persondatorer, servrar och virtualiserade maskiner, förutsatt att de har tillräcklig kapacitet. – Ett program som har paketerats med Docker kallas för en container – se programbehållare.

Varför container?

Containrar går dessutom att koppla samman så att det blir möjligt bryta ned sina appar i mindre beståndsdelar, så kallade mikrotjänster, och dela upp dessa i olika containrar. På så sätt går det att köra sina lösningar snabbare, eftersom varje del får ett dedikerat utrymme.

Varför saknas det containrar?

På grund av bristen på containrar har prisbilden och ledtiderna ökat. I vanlig ordning är det tillgång och efterfrågan som styr, och i detta fall har det inneburit att priserna ökat med 500-800% på containrar från Asien.

Vad betyder Kubernetes?

Kubernetes är även känt som K8s eller “kube”. Det är ett system med öppen källkod som används för att automatisera deployment, skalning och managering av containeriserade applikationer. Design och utveckling av plattformen gjordes till en början internt på Google.

Varför brist på varor?

Av de som tror att det kommer vara mer brist än vanligt på vissa varor svarar 75 procent att det kommer bero på brist på transportkapacitet som gör att varorna inte kommer fram. Endast 15 procent planerar att handla julklappar tidigare i år.

Share this post