Blogga

Hur lang tid efter blomning kommer jordgubbar?

Hur lång tid efter blomning kommer jordgubbar?

Blommar hela säsongen Men sorterna som fortsätter att blomma hela säsongen ger också bär hela säsongen. Ända till första frost kan det gå att skörda bär, även om de blir färren på hösten när det blir kallt. Sorterna som blommar hela säsongen kallas för remonterande jordgubbar.

När är det i Jordgubbssäsong i Sverige?

Svensk säsong Maj till september. Frilandsodlade jordgubbar har säsong i juni till augusti. Tack vare utvecklad odlingsteknik och odling i växthus och ljusa plasttunnlar har den svenska jordgubbssäsongen kunnat förlängas.

Vilken sorts jordgubbar är godast?

5 bra jordgubbar att odla i Sverige:

  • ’Florence’ E. Sen, frisk sort med stora, hjärtformade och genomfärgade röda bär.
  • ’Honeoye’ E. Tidig, frisk och rikbärande med riktigt röda bär.
  • ’Polka’ E. Medeltidig, härdig med saftiga, genomfärgade röda bär.
  • ’Rebecka’ E. Stor garnrea med upp till 30% rabatt!
  • ’Bianca’ E.

Hur lång tid tar det innan det blir jordgubbar?

Rekommenderad tid för sådd av jordgubbar Jordgubbsfrö kan gro oregelbundet och tar ca. 3-6 veckor att komma upp. Räkna därefter med minst 6-8 veckor innan plantan kan sättas ut på friland, vilket tidigast kan göras när risk för nattfrost är över.

Hur länge är jordgubbssäsongen?

Hur länge pågår är jordgubbssäsong? Givetvis beror det på vädret, men vi börjar skörda i slutet av maj och fortsätter till början av augusti.

Varför är svenska jordgubbar godare?

“Eftersom Sverige har så långa, ljusa och svala nätter förbränner inte den svenska jordgubben sina sockerarter lika snabbt på sommaren. Ju längre norrut desto svalare klimat och sötare bär. Det innebär samtidigt en kortare säsong men vi brukar ändå alltid få ut bär lagom till midsommar.

Hur gammal är jordgubben?

Vår jordgubbe, Fragaria x ananassa, är en hybrid som troligen uppkom någon gång mellan år 1730 och 1740 i Brest i Bretagne i nordvästra Frankrike. Smultron av olika slag hade då varit älskade länge – de är bland annat omskrivna i den romerska litteraturen.

Share this post