Populära

Nar mognar Djungelgurka?

När mognar Djungelgurka?

Djungelgurkan är väldigt enkel att övervintra. Plantan bildar under säsongen stora beige-vita knölar i jorden som blir ca 7-10 cm. Det är dem man sparar över vintern. Dessa knölar är inte ätbara.

Kan man äta Djungelgurka?

Tack vare djungelgurkans fina utseende bjuder den in en till att äta den rå, men den kan också användas dekorativt i sallader eller i en somrig gin och tonic. Den påminner i smak och konsistens om den vanliga drivhusgurkan, och den kan också syltas och ätas till rätter där man önskar ett syrligt tillbehör.

Var kan man köpa Djungelgurka?

Djungelgurka

  • Hämta i butik: Stockholm – Barkarby.
  • Hemleverans från webblager.
  • Handla i butik: Stockholm – Barkarby.

När skörda Gurkmelon?

Antal:

Portionsmängd: 15 frö
Växtläge: sol
Färg: Grön
Såtid: feb-april
Grotid: 5-15 dagar

Hur ser man att Djungelgurkan är mogen?

De trådtunna rankorna får massor med små, små frukter som ser ut som meloner i musformat. Smaken är inte riktigt som gurka. Den brukar beskrivas som sötsur. När frukten är liten smakar den mer gurka men i takt som frukten sväller växer citrussmaken.

Kan man spara gurkplantor?

Det går bra utan men du får betydligt knubbigare plantor, vilket i odlarvärlden är positivt! Så gärna dina gurkfröer i Paper Pots, torvbriketter eller andra kärl som kan brytas ner i jorden. Det är utmärkt att kunna plantera om gurkplantorna utan att behöva ta dem ur krukan.

Hur toppar man Djungelgurka?

Skötsel: De långa rankorna växer snabbt till ett virrvarr så den behöver plats att bre ut sig. Toppa gärna rankorna vid 1,5 meter och knipsa av sidoskott som ränner i väg. Övervintring: Hos oss räknas djungelgurkan som en ettåring men det kan gå att övervintra den. I slutet på säsongen kan man hitta knölar i krukan.

Share this post