Blogga

Vilken multivitamin ar bast for gravida?

Vilken multivitamin är bäst för gravida?

Extra vitaminer Som gravid kommer du behöva lite extra näringsämnen, som exempelvis extra folsyra. Hjärtats multivitamin för dig som är gravid innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler anpassade för gravida – som extra folsyra, kalcium, D-, C- och E-vitamin. Även ACO har ett bra kosttillskott för gravida.

Kan man äta multivitamin som gravid?

Under graviditeten behöver du mer näring än annars. Det gäller framför allt näringsämnen som omega 3-fett, folat (folsyra), järn, kalcium och jod. Den som äter alla sorters mat får oftast tillräckligt av de ämnena via maten. Men ibland kan det behövas extra tillskott med vitaminer och mineraler, till exempel av järn.

Vilka tabletter ska man äta som gravid?

Alla som kan tänkas bli gravida inom några månader rekommenderas att ta tabletter med 400 mikrogram folsyra per dag. Gravida rekommenderas att ta tabletter med 400 mikrogram folsyra varje dag fram till tolfte graviditetsveckan, för att minska risken för ryggmärgsbråck hos fostret.

Vad äter ni för vitaminer gravid?

När du är gravid behöver din kropp extra näring, vitaminer och mineraler. Du kan äta det mesta och det är bra att äta varierat. Mat som innehåller mycket näring är till exempel fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, rotfrukter, bönor, fet fisk, ägg, mejeriprodukter, frukt, frön och nötter.

Vilka vitaminer ska man undvika gravid?

Var försiktig med A-vitamin Därför ska man ta det försiktigt och för att inte riskera överdosera ska gravida undvika att äta lever och njure. Leverpastej går däremot bra eftersom den inte innehåller speciellt mycket A-vitamin.

Är det farligt att dricka Blutsaft när man är gravid?

Blutsaft är skonsamt för magen, normaliserar effektivt låga järnnivåer och tas lätt upp av kroppen. Blutsaft tabletter innehåller även folsyra som är ett särskilt viktigt B-vitamin tidigt i graviditeten samt C-vitamin som underlättar upptaget av järn.

Vilket järntillskott gravid?

Järnbehovet ökar Mängden blod i kroppen ökar under graviditeten och därmed behovet av järn. Järnrika livsmedel är till exempel gröna bladgrönsaker som spenat, fullkornsprodukter, leverpastej, fisk, ägg och kött.

Share this post