Frågor

Vilka vaxter ska sas tidigt?

Vilka växter ska sås tidigt?

De fröer som ska sås först av alla är chili och paprika. Vissa arter av chili kan med fördel petas ner i jorden redan innan jul. I februari är det dags att så aubergine och kronärtskocka, två värmeälskande favoriter som vill ha en lång sommar. Purjolök är också värd att så tidigt.

Vilka grönsaker kan man så i april?

Inomhus är det dags för gurka och squash till exempel. De utvecklas snabbt på fönsterbrädan, men får absolut inte planteras ut förrän all frostrisk är över i början av juni. Utomhus kan du så sallat, spenat, rädisor, morötter och ettåriga sommarblommor direkt i stora krukor eller balkonglådor.

Vad kan man så i Pallkrage i april?

I april kan du börja förodla gurka för att så småningom plantera den utomhus. Funderar du på vilka sorter du ska satsa på kan du få hjälp med att välja här. Genom att först förodla gurkan i små krukor inomhus får du fram starkare plantor som också brukar ge en bättre skörd.

Kan man så morötter i april?

Morötter kan i princip sås året om. På våren passar det bra att så dem när snön försvunnit och marken torkat upp och fått upp lite värme, runt april beroende på var du bor och hur lång vintern varit i år. Dessa morötter kan du oftast börja skörda i juli.

När ska man plantera på våren?

Plantera perenner Luckra upp jorden i botten, fyll på med bra jord och kanske lite gödsel som blandas med jorden. Vattna. Fortsatt att vattna regelbundet under en tid och skydda mot allt för stark sol. Du kan plantera perenner från april-maj till augusti-september.

Hur många frön i varje kruka basilika?

Så här odlar du basilika Använd fuktad såjord och så grunt i bredsådd eller 8-10 frön i 8 cm krukor. Se till att fröna kommer i kontakt med den fuktiga jorden. Täck med huva eller plast och ställ varmt och ljust, gärna under växtlampa. Håll sådden fuktig.

Share this post