Allmänning

Kan man ha vattenskoter ute pa vintern?

Kan man ha vattenskoter ute på vintern?

Vinterförvara vattenskotern utomhus Allra helst bör den stå i ett inhägnat område med både larm och kameraövervakning. På så sätt minskar du risken att utsättas för stöld. Har du inte möjlighet att göra detta bör du åtminstone se till att den står på en låst trailer samt på en upplyst plats.

Hur Vinterförvarar man vattenskoter?

Om du inte har möjlighet att förvara din vattenskoter hemma kan du med fördel förvara din vattenskoter på ett varv/marina eller på en lagerplats. Det minskar risken både för vattenskotern att utsättas för väder och vind men även för stöld. Om du hyr en lagerplats bör du ändå se till att täcka vattenskotern.

Hur startar man en vattenskoter?

Koppla in vattenslangen i skotern och starta motorn INNAN du sätter på vattnet och kör skotern i ca 5 minuter innan du först stänger av vattnet och sedan motorn. Kolla därefter alla bränsle och vattenanslutningar efter ev.

Vad kostar det att serva en vattenskoter?

Vattenskoter, Sea-Doo
1:a service 2 795 kr
Årsservice 3 795 kr
Kompressorrenovering inkl. service 11 000 kr
Vinterkonservering 1 295 kr

Kan en vattenskoter sjunka?

Sjunker vattenskotern så att motorn kommer under vatten, ta inte upp den utan att du vet att det finns någon som kan ta hand om motorn. Korrosion i motorn går snabbt när delarna kommer i kontakt med luft, men sakta så länge de är kvar i vatten.

Hur förtöja vattenskoter?

Dra bort släpvagn och vattenskoter så att de är ur vägen och ta hand om följande:

  • Ta bort kapell och fästremmar.
  • Dubbelkolla att pluggen är ordentligt insatt.
  • Sätt fast kylboxar och annan utrustning som du behöver för dagen.
  • Fäst eventuella förtöjningslinor du behöver för sjösättningen i vattenskotern.

Hur kör man vattenskoter?

Överskrid inte dina gränser, och tänk på att vattenskotern kräver en viss stoppsträcka. Kör alltid sakta i närheten av stränder, i hamnar etc, och öka inte farten tills du befinner dig på öppet vatten. Lär dig de väjningspliktregler som gäller på vattnet. Kom ihåg att du måste ge gas för att kunna styra vattenskotern.

Om du planerar att förvara vattenskotern utomhus kan du täcka över den med en ogenomskinlig, luftgenomsläpplig presenning eller ett Sea-Doo-kapell. Detta skyddar din Sea-Doo från skadliga solstrålar och håller damm och smuts borta tills det är dags för nästa säsong.

Hur förvara kanadensare?

Täck över om du ska förvara utomhus Din kajak eller kanot tar inte skada av kyla men däremot av föroreningar i luften som kommer ned via regn, som sedan gror fast och blir svår att få bort. Se till att kajaken eller kanoten står på ett plant underlag och ta av transportkapell och luckor för att undvika unken lukt.

Hur förvara man husvagn på vintern?

Undvik kondens och fukt

  1. Öppna alla ventilationshål.
  2. Låt lådor vara utdragna, skåpsdörrar och luckor öppna, kylskåpsdörren på glänt för att undvika kondens och fuktskador.
  3. Se till att ventilatorerna på taket hålls fria från snö så långt det är möjligt så att luft kan komma in.

Vinterförvara vattenskoter – så gör du

  1. Töm kylvatten. Väl uppe ur vattnet kan skotern behöva tömmas på kylvatten, vilket enklast görs genom att gasa några gånger.
  2. Tvätta.
  3. Oljebyte, bränslepåfyllning och dyvika.
  4. Kontrollera batteriet.
  5. Töm stuvfack från värdesaker.
  6. Konservera motorn.
  7. Sammanfattningsvis.
  8. Sammanfattningsvis.

Share this post