Rekommendationer

Hur fungerar Vattenblastring?

Hur fungerar Vattenblästring?

Vattenblästring är en miljövänlig rengöringsmetod som effektivt avlägsnar smuts, fett, korrosion, färg och klorider. Vi vattenblästrar med ett tryck mellan 2200 och 3000 bar. Efter vattenblästring är ytan redo att repareras eller ytbehandlas. Vattnet som används till blästringen omhändertas och renas.

Vad är Vapor blasting?

Vattenpolering eller Vattenblästring, på engelska Vapor blasting, Vapour blasting ibland Aqua honing, har snabbt blivit en populär metod för att rengöra metall och plast för att uppnå bästa ytfinish. Metoden har funnits i England och USA en tid och har nu även funnits sin väg till Sverige.

Vad är Sodablästring?

Sodablästring är en process för borttagning av färg och orenheter från ytor som skadas lätt. Utförd på ett rätt sätt har sodablästringen verkligen en mycket liten inverkan på den ursprungliga ytan – bara målarfärg eller smuts tas bort men annars förblir grunden i sitt ursprungliga skick.

Hur fungerar en Punktbläster?

Svar: När man blästrar så sprutar man någon form av fasta partiklar med hög fart mot den yta som ska rengöras. Oftast använder man tryckluft, men även vatten kan förekomma – så kallad våtblästring. För att blästra krävs att man har en särskild blästerpistol som drivs med tryckluft (översta bilden).

Hur fungerar Vattenpolering?

Vattenpolering, även kallat blästring är en process där vatten fungerar som huvudkomponent och med en artikel gjord av blandat media. Ämnena sprayas med denna blandning under högt tryck, och jämfört med andra kända metoder är detta inte aggressivt på ytan.

Hur fungerar en Sodabläster?

Med ett enkelt vridmoment på munstycket kan du byta från slitande blästring, lämpligt för svåra rostangrepp, till skonsam borttagning av färg med sodablästring. Eller en kombination av båda. Med olika inställning på munstycket kan Sodablästern användas på underlag som rostfritt, krom, aluminium eller glasfiber.

Vad behövs för att sandblästra?

Sand tränger in över allt och det är svårt att göra arbeten inomhus såvida du inte har ett blästerskåp. Ett sätt att sandblästra mindre ytor är att använda dammsugarbläster. Denna maskinen suger upp blästermedlet tillbaka i en behållare för återvinning.

Share this post