Trendig

Vad ar SMD LED?

Vad är SMD LED?

SMD LEDs är något enklare typer av dioder. De brukas oftast till 12V DC LED-lister. COB LEDs består av flera små LED-chip. Dessa placeras på kretskortet och binds sedan samman med kontaktytan via trådar, så kallad ”trådbonding”.

Vad är LED Chip?

När ett chip innehåller en röd, grön och blå diod har du ett chip som kan skapa vilken färg du vill genom att justera utmatningsnivån från varje enskild diod på chipet. Eftersom de är väldigt ljusa och kan ändra färger används dessa chips i stor utsträckning för LED-strålkastare och glödlampor.

Vad är ett LED Chip?

Hur tillverkar man en LED lampa?

Fenomenet uppträder hos vissa material när de utsätts för elektromagnetisk strålning. Både organiska och oorganiska material kan avge ljus på detta sätt, och båda typerna av material används för att tillverka lysdioder. De vanligaste materialen är mineraler med innehåll av aluminium, gallium, kisel eller zink.

Vad menas med downlight?

Infällda spotlights, eller downlights som de också kallas, är just det – spotlights som sitter infällda i taket. Downlights är en populär grundbelysning som används i såväl sovrum och vardagsrum som kök och badrum. Men, de används också för spotbelysning av väggar och tavlor samt som skåp- och hyllplansbelysning.

Hur lång kabel till LED?

För 12V belysning finns en tumregel att anslutningssladdarna bör vara max 2m ut efter transformatorn. Detta gäller för halogen. För LED lampor finns inte samma problem med känslighet för spänningsfall i kablarna och man kan ha länge kablar. 10 meter fungerar bra.

Vad är spridningsvinkel?

Spridningsvinkeln är vidden på ljuset som utstrålas från en ljuskälla. Vilken spridningsvinkel ljuskällan bör ha beror på vad lampan används till. En smal spridningsvinkel på 10°-50° används för att belysa ett objekt, en större spridningsvinkel används för mer allmän belysning.

Vilken typ av Spotlight bör man välja?

Fördelen med downlights i LED är att de är mer energieffektiva, har längre livstid och är mer miljövänliga. Bra för både plånboken och planeten helt enkelt. Ska du placera dem i badrummet eller utomhus ska du välja en IP-klass på IP44 eller högre eftersom de tål att få vattenstänk på sig.

Hur lång är en kabellängd?

En kabellängd är ett längdmått till sjöss, med utgångspunkt i längden på en ankartross men tidigare med varierande längd. 1907 standardiserades den som 1/10 nautisk mil = 185,2 meter.

Share this post