Allmänning

Var tillverkas tandborstar?

Var tillverkas tandborstar?

Malmöbaserade TePe är ett privatägt företag som sedan 1965 tillverkar tandborstar, interdentalborstar och andra munhygienprodukter. I dag är de Sveriges ledande tillverkare på området men också ett internationellt företag med huvuddelen av försäljningen på export.

Hur fungerar en elektrisk tandborste?

De vanligaste modellerna har induktionsladdning, men det finns även laddning med direktkontakt eller batteri. En nutida eltandborste har ofta små borsthuvuden som roterar eller pulserar med hög frekvens. När man använder eltandborste är det viktigt att man borstar vid tandköttskanten och inte enbart mitt på tandytan.

Hur tillverkas bambu tandborste?

”Det är ett väldigt snabbt växande material, naturligt och dessutom antibakteriellt.” Bambu är en sorts gräs som kan växa flera centimeter per dag och flera meter per år. När plantan sågas ner bildas nya skott, så återplanteringen sköter sig själv.

När började man använda tandborste i Sverige?

Tandborstens historia i Sverige är relativt kort. Från mitten av 1600-talet förekommer det tandborstar, men på den tiden var det bara ett fåtal som hade möjlighet att införskaffa detta exklusiva redskap, tillverkat i dyrbara material, som elfenben och silver.

Vad är en tandborste gjord av?

Tandborstar av nya material Skaften tillverkades av ben eller trä, borsten kunde vara gjord av hästtagel, svinborst eller grävlingshår.

Hur skötte man tänderna förr?

Mest har man gissat på tandmask, ett slags insekter som angrep tänderna ungefär som trämask ger sig på trä. Tanderna blev ”maskstungna”. Mask i tänderna började man få i Europa på 1500-talet när sockret dök upp och på allvar på 1700-talet när sockerkonsumtionen ökade och kombinerades med vitt mjöl.

Hur laddas en tandborste?

Löpande tips för din elektriska tandborste Om det är första gången du använder produkten bör du ladda batteriet helt innan användning, vilket kan ta upp till 16 timmar. När handtaget är helt laddat ska du fortsätta att använda eltandborsten tills batteriet tar slut.

Hur många tandborstar tillverkas varje år?

Varje år tillverkas 7 miljarder tandborstar i plast. 34 miljoner av dem säljs i Sverige och kastas oftast i soporna när de är utslitna.

Share this post