Blogga

Hur Peter Ratz blev avslojad?

Hur Peter Rätz blev avslöjad?

Rätz själv talade ut i Expressen. Dessutom började förre ”hanteraren” för att slippa de fyra åren i fängelse i hovrätten berätta hur han och hans chefer utnyttjat Rätz och andra informatörer. Han tog sig ur fängelset, men fick sparken. Först genom det här avslöjades Rätz verkliga roll.

Vem är infiltratören Johan Falk?

Jens Hultén som Seth, Joel Kinnaman som Frank och Martin Bornhult som Martin. Han är infiltratören som Johan Falk-filmerna baseras på. Peter Rätz levde som polisens infiltratör i nästan tio år.

Hur lever Peter Rätz idag?

Ännu idag lever Peter Rätz under ett konstant dödshot, enligt dokumentären Infiltratören som sänds i SVT. Peter Rätz växer upp i Falun med föräldrar och syskon. Han är ute och busar på gården med de andra ungarna och är som barn är mest. Som tonåring hänger han med raggarna i stan.

Var kommer Peter Rätz ifrån?

Peter Rätz

Peter Rätz
Född 1965
Medborgarskap Sverige
Redigera Wikidata

Hur mycket har Peter Rätz på sitt huvud?

Priset på han huvud: 1 milj Hotbilden mot honom är hög. Många kriminella vill se honom död. Enligt uppgift har han ett pris på en miljon kronor på sitt huvud. Säkerheten runt polisens infiltratör Peter Rätz är omfattande.

Vad hände med Olle Liljegren?

En oenig Högsta domstol dömde Stockholmspolisen Olle Liljegren till villkorlig dom för både vapenbrott och tjänstefel. Därmed sattes punkt för en härva som pågått sedan 2002.

I vilken film dör Frank Wagner?

Johan Falk: Barninfiltratören

Johan Falk: Barninfiltratören
Genre Action Thriller
Produktionsbolag Strix Drama
Distribution Nordisk Film
Premiär 2012

I vilken film dör Felix Rydell?

Johan Falk – Barninfiltratören (2012)

När blev Peter Rätz avslöjad?

2001 skickades Rätz som påstådd Bandidos-medlem till Falun där han drog till sig unga kriminella som kom att bilda vad som kallades x-team. Via en mellanhand lockades en anställd vid polisens Länskommunikationscentral (LKC) sälja hemlig information ur polisens hemliga register.

Har svenska polisen infiltratörer?

Informatören lämnar värdefull information om det kriminella nätverket till polisen i syfte att underlätta polisens brottsbekämpning. Infiltratören innehar däremot ett från polisen aktivt uppdrag.

Vad händer med Frank Wagner?

Precis som vi efter ”Kodnamn Lisa” sa att historien om Frank Wagner är avslutad, så har vi efter den här säsongen känt att historien om Johan Falk är avslutad. Men sen finns det andra karaktärer och figurer som kan dyka upp. Så det kan bli nya filmer med en annan karaktär i fokus?

Share this post