Rekommendationer

Var tillverkades gin?

Var tillverkades gin?

Gin produceras framförallt i England och används huvudsakligen till drinkar som gin och tonic och Dry Martini. Namnet gin kommer från det nederländska namnet genever, som i sin tur kommer från latinets juniperus som är namnet på ensläktet till vilket enbusken (Juniperus communis) hör.

Vad innebär begreppet London Dry gin?

London Dry Gin: Torr gin med destillerade kryddor utan tillsats av smakämnen eller sötningsmedel. Det är en typ av gin och ingen ursprungsmärkning – London Dry Gin kan tillverkas överallt. Old Tom: Sötare, fylligare typ av gin som ibland beskrivits som länken mellan genever och gin.

Vad är rosa gin?

Den sägs vara baserad på ett klassiskt recept från 1880-talet – och det är frågan om gin smaksatt med hallon, jordgubbar och en aning röda vinbär. Gordon’s rekommenderar att dricka den med rikligt med is, tonic water och jordgubbar – en Pink & Tonic, helt enkelt.

Vilken Pink Gin är bäst?

Globala Gordon’s har tagit täten när det gäller Pink Gin-produkter. Hur funkar segment-skaparen i ett blindtest av Pink G?

Var tillverkas gin i Sverige?

Idag har Norrbottens Destilleri AB tre svenskproducerade ginprodukter listade: Norrbottens Destilleri Mountain Dry Gin (säljstart 2019-11-01), Excursion #1 Grapefruit Gin (säljstart 2021-06-23) och Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin (säljstart 2020-08-03).

Vilket land kommer gin ifrån?

Engelsmännen kom sedan att kalla drycken för “Det holländska modet”. Det var så engelsmännen kom i kontakt med drycken, och hemma i England började de att framställa drycken under namnet gin. Det här är den vanligaste typen av dagens moderna gin, och många andra ginsorter framställs med den här typen som bas.

Var kommer Kinabark från?

Torkad Cinchonabark, eller Kinabark i bitar 500g i påse Trots namnet kommer Kinabark ursprungligen från ett träd (Rubiaceae) som växer längs Anderna i Sydamerika men odlas ofta i Asien.

Share this post