Trendig

Hur ar det mojligt att ge konstgjord andning till en person genom att blasa in utandningsluft?

Hur är det möjligt att ge konstgjord andning till en person genom att blåsa in utandningsluft?

Det innebär att du använder händerna och trycker mitt på den medvetslösa personens bröstkorg för att på det sättet få blodet att cirkulera. Med jämna mellanrum gör du korta uppehåll och växlar till att blåsa in luft genom den andres mun med mun mot mun-andning för att tillföra syre till blodet.

Hur många bröstkompressioner respektive inblåsningar ska du göra under HLR på barn under 1 år?

Gör växelvis 15 bröstkompressioner och 2 inblåsningar. Bröstkompressioner – gör 15 tryck: Barnet ska ligga på rygg på ett hårt underlag om möjligt. Om barnet är yngre än ett år ska du placera pekfinger och långfinger mitt på bröstkorgen, på nedre halvan av bröstbenet.

Vilka är stegen i HLR?

Hur man gör HLR steg för steg

  • Kontrollera medvetandet – skaka försiktigt i axlarna och prata med personen.
  • Kontrollera andningen – öppna luftvägen och se, lyssna samt känn efter normal andning.
  • Vid normal andning – lägg personen i stabilt sidoläge.
  • Vid onormal andning – larma 112 och förbered HLR.

Hur många inblåsningar på barn?

Ge 5 inblåsningar. Ventilera med hjälp av andningsmask eller med andningsballong och mask om du är van att använda detta. Har du inte tillgång till några hjälpmedel ger du mun till näsa/mun eller mun till munandning. När barnet har en öppen luftväg och ventilationen fungerar tillfredsställande, går du vidare.

Vilken är den rätta arbetsmetoden vid HLR?

Håll en takt av 100-120 kompressioner/min. Tryck 30 gånger. Öppna luftvägen: lyft upp hakan och böj huvudet bakåt. Håll en hand på pannan, böj huvudet bakåt och lyft upp hakan med andra handens pek- och långfinger.

Hur många kompressioner gör man i HLR?

Ge två inblåsningar. Blås tills bröstkorgen höjer sig. Fortsätt varva med 30 kompressioner och 2 inblåsningar tills du blir avlöst.

Share this post