Populära

Hur forvara pumpor?

Hur förvara pumpor?

Förvaring: Om skalet inte är skadat kan man lagra pumpan torrt och svalt, 7-10°, i flera månader. Delade pumpor har kortare hållbarhet. Pumpa kan också frysas i form av mos eller som färdigkokta tärningar.

Vad är Matpumpa?

Matpumpa är en härlig grönsak som skördas i Sverige från sensommaren och så långt in på säsongen som väder tillåter. Det finns flera olika sorters matpumpa som skiljer sig mycket åt i färg och form. Vår vanligaste matpumpor är Uchiki Kuri, Delica, Crown Prince och Spaghettipumpa.

Kan man äta skalet på en pumpa?

Skalet går att äta på vissa tunnskaliga sorter, ex butternut, om man skär skivorna tunt. Även kärnorna kan tas ur och rostas. För att ta redan på om pumpan är mogen knackar man på skalet. Om den är mogen hörs det en ihålig och dov klang.

Hur mycket väger en vanlig pumpa?

Sorten väger normalt runt 0,5-1 kilo.

https://www.youtube.com/watch?v=_AuIvTAHFkI

Hur länge håller skördad pumpa?

Små pumpor håller flera månader i en temperatur på 5-20 grader. De är främst till prydnad, men det finns också mycket goda småpumpor. Stora pumpor har sämre lagringsduglighet, de håller några månader.

Hur länge håller en öppnad pumpa?

Beroende på pumpans skick kan man dock ha den uppskurna i kylen ett par veckor – men se till den då och då. Börjar den bli dålig kan man skära bort de angripna ytorna och byta folien. Tänk också på att man också kan frysa pumpa.

Hur länge håller en pumpa i kylen?

Kan pumpor Eftermogna?

En skördad pumpa kan även eftermogna inomhus.

När ska man plocka Prydnadspumpor?

Frammemot höstkanten är det dags att skörda, innan första frosten kommer är det absolut tid att ta in sina ädelstenar. För att behålla sina prydnadspumpor extra länge brukar jag tvätta dem med sprit och speciellt runt skaftfästet. Det samlas lätt smuts och bakterier vilket gör att pumpan lätt ruttnar.

Share this post