Frågor

Hur manga poang behovs for estetiska?

Hur många poäng behövs för estetiska?

Vissa skolor som har Estetiska programmet använder sig av inträdesprov när du söker in till utbildningen. Om en skola använder sig av inträdesprov sätts provpoängen ihop med ditt meritvärde från 9:an. Därför har vissa av de Estetiska programmen högre intagningspoäng än 320 p.

Vilka betyg krävs för estet?

För att bli behörig till Estetiska programmet (ES) gäller det att ha godkända betyg, förutom svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik, i minst 9 andra valfria ämnen.

Hur svårt är det att komma in på estet?

Tänk på att mycket av meriten kommer från provet så. Det 500+ i genomsnitt är endel från provet.. Se till att du får godtjänt i dina betyg så går det förhoppningsvis bra.

Är det svårt att komma in på estet?

Poängen för att komma in på de olika skolorna och programmen varierar mellan de olika alternativen samt från år till år. För att få ett visst hum om hur det ligger till kan du titta på länken nedan och se vad som har krävts tidigare år för att komma in på de olika skolor som har det estetiska programmet.

Vad är färdighetsprov?

Vissa profilklasser kräver särskilda färdigheter i profilämnet. Kravet kan finnas i ämnena bild, musik eller idrott och hälsa. Dessa färdigheter kan testas i ett färdighetsprov som kan användas från och med årskurs 7.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på fordon?

Om vi tar ett exempel: en elev har bara 8 betyg från grundskolan och alla de 8 betygen är E och hen har de i de ”rätta ämnena” (se ovan). Då har hen 80 betygspoäng och det KAN RÄCKA för att komma in på Fordon och transportprogrammet. Man är behörig – det är det viktigaste.

Hur är det att gå estet?

Det viktiga är att du tänker på vad du själv skulle vilja göra med din framtid och inte lyssnar för mycket på familj och vänner. Det är du som ska trivas och ha kul med det du gör! Du verkar vara medveten om att det folk säger är just fördomar till stor del och det är jättebra att du är kritisk till vad andra säger.

Share this post