Populära

Vad ar skillnad mellan Incoterms 2010 och 2020?

Vad är skillnad mellan Incoterms 2010 och 2020?

Incoterms® 2020 inkluderar avtal om transport med egna medel under termerna FCA, DAP, DPU och DDP. I Incoterms® 2010 utgick man från att frakten mellan säljare och köpare alltid utförs av externa transportörer, på uppdrag av någon av parterna (beroende på vilken term som använts).

Vad är DDP Incoterms 2010?

DDP, Delivered Duty Paid Säljaren står risken för skador och förlust av varorna tills de nått angiven ort. Utfärdande av faktura och annan dokumentation som avtalats är säljarens uppgift. När säljaren meddelat köparen att varorna levererats överförs risken till köparen. DDP kan användas för alla transportsätt.

Vad är Incoterms 2020?

Incoterms 2020 innehåller regler för transport med egna transportmedel i FCA, DAP (Delivery at Place), DPU (Delivery at Place Unloaded) och DDP (Delivered Duty Paid). För varor som säljs enligt FCA (Free Carrier) och som är avsedda för sjötransport (t. ex. varor i containrar) anger FCA ett nytt alternativ i framtiden.

Vad betyder Incoterms DAP?

DAP – Delivered At Place är en av Incoterms leveransklausuler som innebär levererat angiven plats. Säljaren skall leverera godset till angiven plats på slutdestinationen. Det är säljaren som står risken och kostnaden för transporten till denna plats. Köparen lossar godset från ankommande transportmedel.

Vad är leveransvillkoren?

Leveransvillkoret i ett köpeavtal reglerar kostnadsfördelningen och ansvaret mellan säljare och köpare för en vara under transporten. Med hjälp av leveransvillkoret kan du läsa ut om någon kostnad ska läggas till eller dras av från fakturapriset när du räknar ut ditt tullvärde.

Vad menas med Mottagarfrakt?

Ett vanligt misstag är att köparen förväntar sig att ha godset hemma den dag som angivits som leveransdag vid beställning. Men i beställningen är kanske leveransklausulen ’ex works’, eftersom transporten sker genom så kallad mottagarfrakt. Därmed kan köparen få uppleva en väsentlig försening.

Share this post