Ny

Hur gor man ett prospekt?

Hur gör man ett prospekt?

Prospektets sammanfattning Ett prospekt ska innehålla en sammanfattning med den nyckelinformation som investerarna behöver för att förstå typen av och riskerna med emittenten, garanten och de värdepapper som erbjuds eller tas upp till handel på en reglerad marknad (artikel 7.1).

När behöver prospekt upprättas?

Tröskelvärde för prospektskyldighet 1 § När värdepapper erbjuds till allmänheten behöver prospekt inte upprättas om det sammanlagda vederlaget för de värdepapper som erbjuds till investerare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) under en tid av tolv månader motsvarar högst 2,5 miljoner euro.

Vem ansvarar för prospekt?

Ett aktiebolag bör även ha ett ansvar när aktiebolaget i andra situationer är skyldigt att upprätta ett prospekt, exempelvis när en aktieägare gör en utförsäljning av en post aktier och riktar ett erbjudande till allmänheten. Ansvaret bör även omfatta säljaren. För ansvar förutsätts uppsåt eller oaktsamhet.

Vad är EU Tillväxtprospekt?

EU:s tillväxtprospekt, ett nytt slags prospekt, kommer att vara tillgängliga för små och medelstora företag, företag med upp till 499 anställda (små midcap-företag) på en tillväxtmarknad för små och medelstora företag eller små emissioner av icke-börsnoterade bolag.

Vad är Värdepappersnot?

Värdepappersnoten skall läsas tillsammans med det registreringsdokument som registrerats och godkänts av Finansinspektionen den 18 december 2009 (”Registreringsdokumentet”). Värdepappersnoten och Registreringsdokumentet benämns tillsammans ”Pro- spektet”.

Vad är en kvalificerad investerare?

Med kvalificerade investerare avses bl. a. professionella aktörer på de finansiella marknaderna. Undantag görs också för de fall varje investerare skall betala en ersättning om minst 50 000 euro (ca 455 000 kronor) eller om det nominella värdet för vart och ett av de finansiella instrumenten är minst 50 000 euro.

När utlöses budplikt?

Budplikt uppkommer när en aktieägare ensam eller tillsammans med en närstående uppnår minst trettio procent av rösterna i ett börsbolag. I ett sådant fall måste aktieägaren lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i bolaget till övriga aktieägare.

Vad händer med mina aktier vid uppköp?

Om du säljer aktierna får du antingen kontanter eller aktier i det nya företaget om bolaget blir uppköpt. Om du förkastar budet kan det hända att aktierna blir tvångsinlösta. Det inträffar om majoritetsägaren förvärvar 90% eller mer av aktierna och önskar köpa resterande utestående aktier.

Share this post