Ny

Hur arbetar H&M med sin marknadsforing?

Hur arbetar H&M med sin marknadsföring?

Alla arbetar tillsammans för att förse våra marknader med reklammaterial i världsklass – allt från kassar och förpackningar till kampanjer och reklamprodukter. Kort sagt skapar marknadsavdelningen uppmärksamhet kring vårt varumärke och ser till att världen ser H&M som spännande, attraktivt och roligt.

Hur marknadsför H&M sig?

H&M gör gemensamma reklamkampanjer för alla marknader, men i sociala medier ges utrymme för en lokal dialog. Klädkedjan har Twitter-konto för global interaktion och nationella konton för en närmare dialog och lokal information. Fans på Facebook får både global och lokal information i nyhetsflödet.

Hur jobbar H&M med CSR?

De mål* som H&M-gruppen förbinder sig att uppfylla till år 2025 är:

  • Öka andelen återvunnet material till 30 procent.
  • Minska utsläppen från den egna verksamheten med 20 procent.
  • Minska de totala utsläppen från råmaterial, tygframställning, klädtillverkning och transport (scope 3) med 10 procent.

Hur skulle du beskriva ledarskapet på H&M?

Att vara ledare inom H&M-gruppen innebär att vara en förebild och leva företagets gemen- samma värderingar. Ledarskapet bygger på att få både medarbetarna och företaget att växa genom att inspirera, delegera, utmana, motivera och ge feedback.

Hur påverkar H&M miljön i utvecklingsländer?

H&M fokuserar även mycket på högriskländer där det redan nu är problem med mat, pengar och vatten. Levnadsstandarden är extremt låg i dessa såkallade utvecklingsländer vilket automatiskt ger det en större risk för barnarbete då familjerna måste försörjas på något sätt.

Vilken organisationskultur har H&M?

Då H&M-koncernen är ett vinstdrivande företag är det viktigt för dem att hålla effektivitet i sitt arbete tillika kommunikation. Därtill är det ett företag som lever efter sina värderingar. Dessa präglar deras organisationskultur till stor del (Artvin & Laurin, 2015).

Vad är HMS målgrupp?

H&M har sina butiker så att alla deras målgrupper ska kunna hitta dem lätt, de har butiker inne i städerna men även ute i förorterna. Eftersom H&M har ett brett sortiment kan de oftast både uppfylla och överträffa kundens behov. Alltså erbjuder H&M produkter från nyfödd till fullvuxen ålder.

Share this post