Frågor

Var slanger man varmeljushallare?

Var slänger man värmeljushållare?

Hur ska ljusen sorteras? Du ska pilla loss den lilla vekeshållaren innan du lämnar båda delarna till återvinning. Var ska värmeljusen lämnas? Du lämnar dina metallkoppar och vekehållare i metallskrot på vår återvinningscentral Hjälmsborg, eller i metallfacket i din tunna.

Vart kastar man stearin?

Lämnas till: Kärl eller fack för restavfall/soppåsen.

Hur sorterar man värmeljus i Uppsala?

Båda delar ska återvinnas på återvinningscentralen och inte på en återvinningsstation. Men innan de slängs i containern med metallskrot måste vekeshållaren petas bort från koppen, annars aluminiumet med när vekeshållaren fastnar i magneten som sorterar ut de olika metallerna.

Var slänger man Kaviartuber?

Metallförpackning lämnas till återvinningsstationen. Metallförpackning konservburkar, metallock, metalltuber och kapsyler. Du behöver inte diska ur förpackningarna. Det räcker att du tömmer dem. Kaviartuber töms ur så mycket det går och behåll korken på.

Hur sopsorterar man stearinljus?

Stearinljus sorteras som brännbart (soppåsen) ENERGIUTVINNING Soppåsen innehåller skräpet som blir kvar när du sorterat ut farligt avfall, elavfall, grovsopor, förpackningar och tidningar. Innehållet i soppåsen kan nu energiutvinnas genom förbränning.

Hur källsorterar man ljus?

Sedan 2015 räknas värmeljus inte som förpackningar och ska därför inte sorteras som metall på återvinningsstationen med konservburkar och plåtlock. Ta dem till kommunens återvinningscentral och lägg dem med annat metallskrot. Se till att ta bort vekeshållaren i botten av aluminiumkoppen.

Hur sorteras gamla rakblad?

Det är helt enkelt en behållare av metall som du förvarar dina använda rakblad i. Den kan vara hemmagjord av gammal konservburk eller någon annan typ av burk i metall. När den är fylld, tar du med dig hela burken med de använda rakbladen till närmaste återvinningscentral och sorterar som metall.

Vart kastar man rakblad?

Stickande och skärande avfall, som rakblad, nålar, trasigt glas och porslin, kan skada de som hämtar ditt avfall. Förpacka sådant avfall väl och lägg det i den vanliga soppåsen.

Var sorterar man kaffesump?

Kaffesump med filter, som tidigare har sorterats som brännbart hushållsavfall, kan nu läggas i den bruna påsen. Även teblad och tepåsar i papper kan läggas i påsen, men metall eller plast från tepåsen ska sorteras bort.

Share this post