Allmänning

Hur klipper man Tradgardshortensia?

Hur klipper man Trädgårdshortensia?

Klipp bort blommorna direkt under blomställningen, precis ovanför de nya knopparna. De gamla blommorna har då skyddat de nya knopparna under vintern. Klipp inte bort blommorna på vintern. Då riskerar man att stjälkens topp fryser sönder, inklusive de nya knopparna.

När ska man klippa Trädgårdshortensia?

Under juni, juli och augusti så är det dags att beskära skotten på din trädgårdshortensia och därefter plantera ut din planta om du vill få den att överleva vintern. Använd dig gärna av speciell hortensia- eller rhododendronjord vid utplanteringen, och vattna på ordentligt innan du sätter ner din planta i jorden.

Hur kan man beskära hortensian?

Vattna hortensian regelbundet och rikligt. Näring Gödsla ett par gånger under sommaren med rhododendrongödsel. Beskäring Klipp bort vissna blommor efterhand så håller sig plantan fin. Övervintring Övervintra hortensian frostfritt eller nergrävd i jorden.Täck plantan med löv och grenar vintertid och beskär bara sparsamt.

Hur kan du övervintra Hortensia?

Övervintring Övervintra hortensian frostfritt eller nergrävd i jorden.Täck plantan med löv och grenar vintertid och beskär bara sparsamt. Fler tips för din hortensia. Murgröna är fint att samplantera med hortensia. Hortensian grönskar sent så ha tålamod på våren. Rosa och blå hortensior kan skifta färg beroende på surhetsgraden

Kan du plantera din Hortensia i en stor utekruka?

Om du har din hortensia i en stor utekruka får du se till att ställa den i ett skyddat läge innan frosten kommer. Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. Blanda gärna rabattjorden med naturell torv.

Kan du plantera ut Hortensia i rabatt under sommaren?

Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. När syrenerna slår ut är det som att startskottet för sommaren har gått. Nu kan du se fram emot månader av grönska, blomning och härliga trädgårdsdofter.

Share this post