Blogga

Vad ar budskapet i boken Ett hal om dagen?

Vad är budskapet i boken Ett hål om dagen?

Louis Sachar berättar i Ett hål om dagen en historia som är fyndig och fängslande, seriös och rolig. Det är en mörk humoristisk berättelse om brott, straff och försoning. Samtidigt som boken är humoristisk och absurd så finns det en djup förståelse för vänskapens villkor och för samhällets mest utsatta pojkar.

Vad är budskapet med boken Holes?

Stanley Yelnats blir inte förvånad när han blir oskyldigt dömd till ungdomsstraff – hela hans familj i flera led tillbaka har alltid varit på fel plats vid fel tillfälle. Men han får ett val – han kan antingen åka i fängelse, eller åka till Camp Green Lake. Han väljer det senare.

Vem skrev boken Holes?

Louis SacharEtt hål om dagen / Författare

Hur är språket i boken Ett hål om dagen?

Boken är en kul blandning av myt, äventyrsberättelse, och skildring av det tuffa livet på ett läger för ungdomsbrottslingar. Hur Stanley hamnade där är både roligt och plågsamt oturligt. Varje dag måste killarna på Camp Green Lake gräva ett djupt hål i den torra jorden vid en uttorkad sjö.

Vad heter chefen i ett hål om dagen?

Sir. Det finns ingenstans att fly för att det inte finns något vatten. Mr. Sir berättar att Stanley ska gräva ett hål om dagen.

Vilken genre är ett hål om dagen?

Roman
BarnlitteraturUngdomslitteraturSatirÄventyrsgenre
Ett hål om dagen/Genrer

Vart utspelar sig Holes?

Stanley är falskt anklagad för stöld och får välja mellan att avtjäna straffet i fängelse eller på lägret Green Lake. Han väljer Green Lake, där han tvingas gräva stora hål i öknen varje dag på order av den mystiska föreståndaren Walker och hennes assistenter mr Sir och dr Pendanski.

Var utspelar sig Holes?

När utspelar sig Holes?

Holes

Fakta:
År: 2003
Regissör: Andrew Davis
Originaltitel: Holes
Ursprungsland: USA

När utspelar sig boken Holes?

Vilket brott anklagas Stanley för?

I allafall så anklagas Stanley för stöld av ett par gympadojor som tillhört en basketstjärna. Han är oskyldig men blir dömd för brottet ändå. Han får välja mellan fängelse eller ett läger för ungdomsbrottslingar som heter Camp Green Lake.

Vad är Camp Green Lake?

Camp Green Lake ligger inte vid en sjö, eller jo det gör det men det finns inget vatten i den. Det är ett läger för dåliga pojkar som ligger mitt ute på en torr slätt där det blir minst 40 grader varmt på sommaren. Alla pojkar där ska gräva ett hål om dagen, det ska lära dem en läxa och göra dem till bra pojkar.

Share this post