Blogga

Vad gor man som handlaggare?

Vad gör man som handläggare?

Som handläggare arbetar du med att hantera ärenden, ofta inom statliga myndigheter och kommunal förvaltning, men du kan även arbeta inom privat sektor så som försäkringsbranschen eller i en ideell organisation. Handläggarens uppgift kan vara att fatta beslut i olika myndighetsärenden och att genomföra utredningsarbete.

Vad krävs det för utbildning för att jobba som handläggare?

Ofta räcker det med allmän ”gymnasiekompetens” men ibland krävs det någon form av eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola. De vanligaste högskoleutbildningarna bland handläggare är beteendevetare, jurist, civilekonom/ekonom, samhällsvetare och socionom.

Vad gör en biståndshandläggare inom LSS?

Biståndshandläggare och LSS-handläggare gör framför allt utredningar och bedömningar om behov av vård för äldre och personer med funktionsnedsättningar.

Vem är min LSS-handläggare?

I några av de större kommunerna finns en uppdelning mellan LSS-handläggare som arbetar med ärenden som rör barn respektive vuxna, men i de allra flesta fall arbetar LSS-handläggare i de granskade kommunerna med ansökningar som rör både barn och vuxna.

Hur mycket tjänar en handläggare?

Medianlönen för en handläggare är 31 000 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. En medianlön är den mittersta siffran i lönestatistiken för yrkesgruppen. Konkret innebär det att ena hälften av yrkesgruppen tjänar mindre, andra hälften tjänar mer.

Hur mycket tjänar en administratör?

Marknadslön för Administratör Marknadslönen 2022 för en administratör ligger mellan 28 000 och 37 000 kronor per månad. Gör sammandrag, referat, protokoll.

Vad gör en Barnhandläggare?

Barnhandläggaren ansvarar för uppföljning av vården och det innebär att ha kontakt med barnet och andra viktiga personer och myndigheter. Placeringen kan var i familjehem eller på institution.

Vad en biståndsbedömning innebär?

Hemtjänsten är behovsprövad (biståndsbedömd). Det innebär att du måste ansöka om hjälp och att en handläggare från kommunen (biståndshandläggare) kommer att utreda och bedöma ditt behov av hjälp (bistånd) samt besluta vilket stöd du får.

Vad är skillnad på socialsekreterare och biståndshandläggare?

Biståndshandläggare är i Sverige en vanlig benämning på den tjänsteman, inom kommunen, som på uppdrag av kommunens socialtjänst/socialnämnd handlägger ärenden gällande olika former av bistånd (hjälpinsatser) som omfattas av det kommunala ansvaret.

Vem beviljar LSS?

De insatser en kommun erbjuder är frivilliga för den enskilde. Därför behöver socialtjänsten få in en ansökan om insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, innan socialnämnden eller motsvarande kan fatta beslut.

Hur mycket tjänar en LSS-handläggare?

34 400 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en Migrationshandläggare?

Dela

Medellön Medianlön Medelålder
28.525 kr 29.100 kr 36,5 år

Share this post