Populära

Var ar bast att bo pa Rhodos?

Var är bäst att bo på Rhodos?

Många väljer att bo i Rhodos stad eller Faliraki, de två största turistorterna. Andra föredrar vackra Lindos med omnejd. Många charterresor går bland annat till Afandou, Kolymbia, Ixia, Tholos, Kalithea, Lardos och Pefkos.

Var är bäst att bo på Kreta?

Det är aldrig långt till Chania stad oavsett var du väljer att bo, och det är absolut värt besöket. Kato Stalos och Kalamaki och Kato Daratso är avslappnade småstäder i närheten av Chania stad. Över Chaniakusten sträcker sig frodiga kullar och höga berg – perfekt för vandring och cykling.

Var festar man i Rhodos?

Rhodos bargata levererar riktigt bra party och gör Rhodos till ett perfekt resmål för en festresa. De flesta turister brukar gå runt bland de olika klubbarna för att hitta sin favorit, men man hamnar oftast på någon av de tre populäraste barerna; Grabbarna Grus, Solsidan Bar eller Pepes Bodega.

Hur är det att bo på Kreta?

Kreta lockar med vacker natur, sol och bad och en stressfri inställning till livet i allmänhet. Lönerna är mycket lägre på Kreta än i Sverige men det är även levnadskostnaderna. Sverige och Grekland har ett dubbelbeskattningsavtal, vilket innebär att man inte behöver skatta dubbelt om man flyttar till Grekland.

Varför ska man åka till Kreta?

På Kreta hittar du lite av allt – du kan här uppleva minoiska palats, venetianska hamnar, snöklädda bergstoppar, djupa klyftor, små bukter, välbesökta stränder, och dessutom möta generösa invånare som bjuder med dig att fira deras färgglada traditioner. Så det finns många goda grunder till att besöka Kreta.

Var stor på Rhodos?

Kolossen på Rhodos tillhör ett av antikens sju underverk och restes på 200-talet f.Kr. Denna gigantiska staty var tillägnad Rhodos beskyddare – solguden – och byggdes av skulptören Chares av Lindos, en lärling till den berömda grekiska skulptören Lysippos. Det tog tolv år att färdigställa statyn.

Hur många invånare på Rhodos?

Η Rhodos med en yta på 1.400 115.000 kvm. är den största ön av Dodekaneserna, den fjärde i landet, och dess befolkning uppgår till 253 1.215 invånare, vilket gör Rhodos till den tredje folkrikaste grekiska ön.

Vilken är den blåsiga sidan på Rhodos?

På västra sidan finns det också många stränder, men där blåser det oftast lite mer så de flesta turisterna brukar föredra östsidan, medan surfare och andra äventyrare gärna håller till på västkusten.

Vad finns det att göra på Rhodos?

Topp 8 saker att göra på Rhodos

  • Låt stressen rinna av i Kallitheas källor.
  • Upplev den autentiska byn Salakos.
  • Njut av paradisiska Tsambika.
  • Ge Faliraki en andra chans.
  • Upplev historien i Rhodos stad.
  • De sju källorna – Epta Piges.
  • Åk till Lindos och insup magin.
  • Åk söderut för surf.

Hur är det att jobba på Rhodos?

Många som får jobb på Rhodos har blivit rekommenderade av tidigare säsongsarbetare. What is this? Detta gäller främst för jobb på bargatan. Men kontakter är även bra ifall du vill jobba som reseguide, serveringspersonal på hotell/restaurang eller underhållare på hotell.

Kan man festa i Grekland?

De allra bästa ligger på öns västkust, så som Agios Giorgios, Paleokastritsa och Ermones. Staden har ett stort utbud av barer och nattklubbar, så det blir garanterat fest på kvällen om du vill det! Ett tips om du vill komma bort från turister är att hyra en bil och åka runt ön.

Share this post