Rekommendationer

Hur fargar man klader sjalv?

Hur färgar man kläder själv?

Färga i 40 eller 60°C utan förtvätt – följ bruksanvisningen noga! Eftertvätta för att få bort överskottsfärgen. Vid färgning i 30 eller 40 grader används ett paket (500 g) Nitor Textilfärgssalt, för färgning i 60 grader används två paket Nitor Textilfärgssalt (1 kg), oberoende av mängden färg eller tyg.

Hur gör man olika Batikmönster?

Batikmönstren får man genom att knyta snören eller gummistoddar runt tyget och på så sätt få runda cirklar eller streck med oskarpa konturer som är ofärgade. Batiken har kommit och gått i modebilden och som inredningstextilier genom tiderna.

Kan man färga byxor?

Beställ den textilfärg du vill ha (till exempel från Simplicol). Det finns olika nyanser av blått, men också svart eller grått. Lägg dina jeans för att färgas i tvättmaskinen och ställ in temperaturen som anges på förpackningen (vanligtvis mellan 40 och 60 grader). Välj ett tvättprogram utan förtvätt.

Hur färgar man en tröja svart?

Men med textilfärg kan du färga om plaggen på nytt och det är enklare än vad du tror. Det du behöver är ett paket textilfärg och 1 kg lättlösligt salt . (Svart textilfärg behöver ej salt).

Hur färgar man kläder naturligt?

Åtta av elva hushållsprodukter är lämpliga att färga textilier med. Dessa är gurkmeja, citron/apelsinskal, hallon, blåbär, gul lök, te, kaffe och svarta bönor. Färgbad från dessa produkter färgade materialen bomullstyg, linne och ullgarn.

Vad är Batikmönster?

Batikmönster ingår i stilen som kallas Boho-chic syns förutom på kläder även hos exklusiva inredningsbutiker i form av kuddar, dukar och porslin. För alla oss som gillar att förnya gammalt till nytt är batikfärgning ett roligt och kreativt sätt att skapa något unikt.

Hur gör man Vaxbatik?

Vaxbatik görs med kopparstämplar som de tillverkar för hand efter mina teckningar. Stämplarna doppas i hett vax så att mönstret tryckt i vax på tyget. Nästa färgbad påverkar inte mönstret som det är vax på. Mot slutet av processen kokas vaxet ur, vilket gör att alla batiktyger är färdigkrympta när vi börjar sy.

Share this post