Frågor

Hur startar man att virka?

Hur startar man att virka?

Man startar sin virkning med en ögla på virknålen. Håll antingen i nålen som en kniv, då nålen ligger inne i handen. Tråden läggs över vänster pekfinger, löper in i handen och hålls åtdragen med hjälp av lillfingret.

Är det svårt att lära sig virka?

Det är lätt att lära sig virka, och när man väl kan virka så kan man skapa nästan vad som helst, det är bara fantasin som säger stopp. För att kunna virka så måste man bland annat lära sig om de olika maskorna. Det finns ett flertal olika maskor, och en av dessa är den så kallade luftmaskan.

Vad betyder BM i virkning?

I denna DROPS video visar vi hur man gör ett fint virkat bubbelmönster. Det blir dekorativt och roligt att använda på halsdukar, mössor och mycket mer. En bubbla bildas av att man virkar ihop 4 stolpmaskor i samma maska.

Hur virkar man lätt?

Hur man börjar att virka

  1. Figure 1: Lägg den korta garnänden under den långa garnänden så att det bildas en ögla.
  2. Figure 2:Stick igenom virknålen ovanifrån och ner genom öglan, hämta tråden från den långa änden med virknålen och dra tråden genom öglan.

Hur många maskor till grytlappar?

Storlek: ca 20×20 cm. Garnåtgång (till 2 grytlappar): 150 g av färg nr 41 (senap) av Drops Paris. Stickfasthet: 16 maskor på bredden och 22 varv på höjden med slätstickning och 2 trådar = 10×10 cm. 13 maskor på bredden och 22 varv på höjden med våffelmönster och 2 trådar = 10×10 cm.

Vad använder man för garn till grytlappar?

Att undvika syntetgarn handlar alltså inte om någon övertro på Naturen. Det är det faktum att de bara blir brända och inte alls smälter som gör att garn av ren bomull, lin eller ull är så bra för hem-maskade grytlappar. Även om industriella tillverkare kan unna sig vissa syntetiska material.

Vad är lättast att lära sig virka eller sticka?

Att virka är lättare att lära sig (möjligen är det en subjektiv bedömning).

Hur virkar man toppar?

1) Virka 1 st i den 4:e maskan från nålen (de 3 lm du hoppar över räknas som den första stolpen). Virka sedan 1 st i nästa 12 m. Gör 3 st, 2 lm, 3 st i den sista lm och virka sedan 1 st i varje lm (sammanlagt 14 st) på den andra sidan av lm-kedjan. 2) Gör 3 lm (räknas som första stolpen) och vänd arbetet.

Vilket garn används till grytlappar?

Att undvika syntetgarn handlar alltså inte om någon övertro på Naturen. Det är det faktum att de bara blir brända och inte alls smälter som gör att garn av ren bomull, lin eller ull är så bra för hem-maskade grytlappar.

Share this post