Frågor

Ar det farligt med spirulina?

Är det farligt med spirulina?

Överlag kan vi säga att spirulina inte har många oönskade bieffekter och att de flesta av oss inte kommer inte känna av några. Däremot är det viktigt att du inte använder algen om du vet att du är allergisk mot algen. Detsamma gäller om du lider av korsallergier eller är känslig, då måste du vara extra försiktig.

Var växer spirulina?

Spirulina växer och odlas nu i stora, kontrollerade sötvattensdammar eller ”algfarmer” ute i öknar i tropiska och subtropiska länder.

Hur kan man äta spirulina?

Spirulina-pulvret passar bra att mixa ner i smoothies och drycker men det går också att använda i matlagning, till exempel i soppor. Det går också att mixa 1 – 2 tsk i lite kallt vatten med vatten och dricka som en shot. Smaksätt med lite lime eller citron.

Vad gör Spirulina för kroppen?

Spirulina innehåller i synnerhet mycket magnesium, kalium, natrium, fosfor, mangan, jod, krom och molybden. Mykopolysackarider (MP) som är lättsmälta och komplexa kolhydrater. Dessa kolhydrater, i kombination med protein, bidrar till att stärka bindväven i kroppen. Den sänker också blodets koncentration av fetter.

Är Spirulina bra för levern?

Hjälper till att ta bort toxiska tungmetaller Spirulina är viktigt för att ta bort tungmetaller som kvicksilver, aluminium, bly, kadmium och giftig koppar från levern, reproduktionssystemet, tarmsystemet, sköldkörteln och hjärnan.

Hur mycket ska man ta av spirulina?

Spirulina är mycket näringsrikt En normal daglig dos av spirulina ligger på mellan 1-3 gram men du får god effekt från doser upp emot 10 gram per dag. Högre doser än så ger ingen ytterligare effekt. En matsked torkat spirulinapulver, 7 gram, innehåller: 4 gram protein.

Vad är det för skillnad på spirulina och chlorella?

Chlorella är en grönalg, vilket innebär att den har omkring tio gånger mer klorofyll än den spirulina och gör den mer lämplig för detox. Det innehåller mer järn och en speciell tillväxtfaktor som kan hjälpa till att reparera skador på nervvävnad och är perfekt för de med hjärn- och nervsjukdomar.

Är Spirulina bra för huden?

Spirulina har en hög halt av vitamin A, vitamin B-12, vitamin E, kalcium, järn och fosfor, som alla är viktiga för frisk hud. Spirulina har visat sig vara effektiv vid behandling av mörka ringar runt ögonen, torr hud och eksem och har dessutom en anti aging-effekt.

Kan Chlorella vara farligt?

Även om algen inte är farlig kan det uppträda några övergående symtom i början i form av magpåverkan, ökad luftbildning och lösa avföringar. Om du intar en stor, daglig dos av Chlorella, kan det också medföra grön urin eller avföring, men det beror på klorofyllinnehållet i algen och är inte farligt.

När ska man ta Spirulina?

Spirulina tas upp bäst av kroppen om du äter den på fastande mage, och har också en uppiggande effekt så den gör sig utmärkt på frukostbordet.

Share this post