Rekommendationer

Ar det bra att farga haret med henna?

Är det bra att färga håret med henna?

Henna har mindre effekt på mörkt hår, förutom att göra det väldigt glansigt, men brunetter och rödhåriga kommer att märka en skillnad om de väljer en nyans som är mörkare än deras naturliga färg eller om de använder Rouge. Henna kan användas på mörkare hår också som en vårdande behandling som också ger massor av glans.

Är henna dåligt?

Är Henna farligt för håret? Henna hårfärgning anses vara ett bra conditioner för ditt hår, och kan göra det starkare, tjockare och mer glänsande. Den kan också hjälpa till att återställa den naturliga pH-balansen i ditt hår och hårbotten! Nej. Henna i sin naturliga form är inte farligt!

Hur länge håller en henna tatuering?

En hennatatuering håller normalt i 10 dagar till många veckor, beroende på hur du sköter om den.

Är henna farligt för gravida?

Hennafärg är säkert att använda när man är gravid. Det är få personer som är allergisk mot växtpigment och de innehåller inga skadliga ämnen som kan påverka fostret. Om du vill vara säker att du inte är allergisk eller känslig mot henna är det bäst att blanda henna och smöja lite på kroppen.

Hur förvarar man Henna?

Det går oftast inte åt så jättemycket henna om du inte har en hel fest att ta hand om och hennakonerna går utmärkt att förvara i frysen om du inte vill använda dem med en gång. Sedan är det ”bara” att hugga tar i närmsta arm och börja dekorera.

Var kan man göra henna tatuering?

Det beror helt på motiv samt hur stor henna tatuering du vill ha….Vilka henna tatuera kan vi på Bolagsalliansen rekommendera.

Klinik Ort Instagram
La bellesa Hammarby @labellessa_henna
Lokal, hembesök
Sunny Henna Sthlm @sunny_henna_stockholm
Hembesök

Kan man få missfall av att färga håret?

En del forskning visar att risken för fosterskador, fertilitetsproblem, missfall och förtidig födsel är vanligare hos kosmetologer och frisörer. I vårdguiden 1177 rekommendationer står följande: Enligt de begränsade vetenskapliga underlag som finns idag, är det ofarligt att färga eller slinga håret när du är gravid.

Kan man avfärga Henna?

Det blir svårt att färga om svart henna till brunt. Att bleka svart henna ger en blå färg som kan vara svår att helt få ur håret. Vill du ha tillbaka din bruna färg och är beredd att testa olika blekningar är bakpulver (bikarbonat) ett alternativ att tvätta med, även citron kan hjälpa till att bleka.

Share this post