Frågor

Kan en avstangd mobil avlyssnas?

Kan en avstängd mobil avlyssnas?

Enligt Eriksson kan GSM-telefoner avlyssnas och användas som buggar. Det gäller även avstängda telefoner. Vad som krävs är att man känner till personens telefonnummer.

Vilken är den säkraste mobilen?

IntactPhone, som mobilen heter, är som hämtad ur en James Bond-film. Tillverkaren själv kallar den för världens säkraste och det tack vare en rad vattentäta funktioner. För det första kommer Intact Phone förinstallerad med ”en egen helt säker version” av operativsystemet Android.

Är mobilsamtal krypterade?

Normala mobilsamtal är inte skyddade mot avlyssning. Krypterad ip-telefoni är ett sätt att försvåra för den som vill försöka avlyssna ett telefonsamtal. Om internetuppkopplingen dessutom sker via en VPN-tunnel (se nästa avsnitt) komplicerar man det ytterligare för den som vill avlyssna en telefon.

Kan någon lyssna på mina samtal?

Ett spionprogram installerat på din telefon kan göra att någon lyssnar på alla dina samtal och läser alla dina SMS. På Internet finns många sajter, som säljer spionprogram. Det räcker med att skriva in ”spyphone” på Google för att förvissa sig om den saken. Vissa av programmen är ganska rudimentära.

Får man använda mobilen på lumpen?

Får jag ha min mobil med mig? Mobiltelefon kan du ha med dig till utbildningen men på vissa övningar är det olämpligt att bära mobil av säkerhetsskäl. Du kommer ha möjlighet att använda din mobil under lediga raster/kvällar/tider.

Varför ringer Försvarsmakten?

Nu ringer man inte vara när något har hänt, man ringer i ett förebyggande syfte och vill veta vilka åtgärder man behöver för att jobba mer inkluderande. Det utbildningspaket som togs fram under Fritt Fram har försvaret sedan inkorporerat i en grundutbildning i likabehandling som alla inom försvaret kan gå.

Vad betyder försvarsdepartementet?

Försvarsdepartementet (Fö) är ett departement inom det svenska Regeringskansliet med ansvar för totalförsvaret. Till departementets ansvarsområden hör det militära och det civila försvaret, säkerhetspolitik, plikttjänstgöring, frivilligorganisationer, Hemvärnet, den statliga räddningstjänsten samt kustbevakningen.

Vilka blir inkallade om det blir krig?

Om du är säker på att du inte kan använda vapen mot någon annan person kan du ansöka om att få gör din totalförsvarsplikt utan vapen. Du ansöker om att vara vapenfri hos Plikt- och prövningsverket . Om du ansöker om vapenfri tjänst kan du ändå bli inkallad till grundutbildning eller vara pliktad att stötta samhället.

Share this post