Rekommendationer

Vad ar Ektropion?

Vad är Ektropion?

Ektropion innebär att ögonlocket, vanligen det nedre, ligger vänt utåt (se bild). Vid svåra fall är hela längden av ögonlocket engagerat, vid mer lindriga endast ett segment. Det mest besvärande symtomet är oftast att ögat rinner, då det normala tåravflödet inte fungerar.

Hur blir man av med hängiga ögonlock?

En ögonlocksplastik syftar till att ta bort hängande hud från övre ögonlocken eller påsarna under ögonen. Man kan operera övre resp. nedre överlocken var för sig eller vid samma tillfälle. En ögonlocksoperation påverkar inte synen.

Hur lång tid tar det att läka efter Ögonlocksoperation?

Efter 1-2 veckor är du mer eller mindre återställd. Läkningsprocessen varierar dock från person till person och kan inte alltid förutses. Rodnad i operationsärret är vanligt till en början men bleknar under kommande månader och blir obetydligt efter läkning.

Kan man få hjälp med hängande ögonlock?

Operation av ögonlock är en av de vanligaste skönhetsoperationerna i Sverige i dag. Hängande ögonlock är relativt lätt att åtgärda genom att skära av en bit av huden som blivit slapp över ögat. Men långt ifrån alla kan tänka sig att lägga sig under kniven. Det senaste året har en ny typ av behandling blivit populär.

Vad kostar det att operera ögonlocken?

Boka en konsultation här, så hjälper vi dig! Hos oss kan du göra en ögonlocksplastik till ett pris från 30 000 kr.

Hur går det till att operera ögonlock?

Operationen görs oftast i lätt narkos, alternativt i lokalbedövning. I båda fallen gäller att du skall vara frisk och utvilad inför en operation. Vid operation av övre ögonlocken tas överskottshuden bort och man tar samtidigt bort en liten strimma av muskeln kring ögat för att bättre markera vecket på övre ögonlocket.

Vad ska man tänka på innan Ögonlocksoperation?

FÖRE OPERATIONEN Vi vill att du avstår från läkemedel och hälsokostpreparat som kan vara blodförtunnande i 10 dagar innan din ögonlocksoperation. Du ska duscha och tvätta håret innan du kommer till oss. Om du har lösögonfransar eller ögonfransförlängning ska dessa vara borttagna, främst av hygieniska skäl.

Hur mår man efter Ögonlocksoperation?

Ögonlocksplastik är en operation som sällan eller nästan aldrig leder till allvarliga komplikationer. Blödningar i huden runt ögonen och blåmärken ser man relativt ofta, ibland infektioner. Det förekommer att ögat reagerar med en svullnad av huden runt ögat eller tom att själva bindehinnan i ögat svullnar.

Share this post