Trendig

Kan klamydia ge halsont?

Kan klamydia ge halsont?

Klamydia i halsen kan ge ungefär samma symptom som halsfluss. Det är svårt att föra vidare en klamydiainfektion som sitter i halsen och ofta läker den ut av sig själv.

Hur säker är klamydia behandling?

Det är för att det finns en risk att du smittar eller blir smittad av klamydia igen. Efter behandlingen kan du ha sex som vanligt. Efter behandlingen får du ibland lämna ett kontrollprov för att vara säker på att du inte har klamydia.

Hur märks klamydia i halsen?

De flesta som fått klamydia får inga symtom på sjukdomen. Har en haft oskyddad sex med en tillfällig partner är det bra att testa sig även om en känner sig frisk. Tänk på att om en får klamydia i ögonen, halsen eller i rumpan så syns det inte på ett urinprov.

Hur länge kan en könssjukdom ligga latent?

Hur länge kan jag bära på klamydia utan att märka det? Infektionen kan troligen finnas i kroppen i månader, upp till år. Hos de flesta ger infektionen inte upphov till några besvär alls, medan den hos andra ger symtom ganska snart efter smittotillfället.

Är klamydia kroniskt?

Om infektionen inte behandlas kan den leda till allvarliga hälsoproblem, speciellt hos kvinnor. Bland komplikationer efter klamydiainfektion ingår ofrivillig barnlöshet, utomkvedshavandeskap och kronisk buksmärta. Klamydia är den vanligaste orsaken till epididymit hos yngre män.

Kan klamydia va latent?

Hur lång tid tar det för en könssjukdom att bryta ut?

Hos män är inkubationstiden 1–5 dygn och hos kvinnor oftast 2–3 veckor. Provet tas från den första urinen eller med en bomullssticka beroende på smittväg från urinröret, slidan, livmoderhalsen, svalget eller ändtarmen.

Kan klamydia test ha fel?

Det är svårt att ge dig några siffror på hur stor den risken är. Men det förekommer att testet är negativt trots att man bär på en klamydiainfektion. Det är viktigt att vänta minst 7 dagar från det eventuella smittotillfället tills man tar prov. Men även efter denna tid så kan tester tyvärr visa fel.

Share this post