Allmänning

Hur funkar Google SketchUp?

Hur funkar Google SketchUp?

SketchUp fungerar på de flesta moderna datorer, både PC och Mac, med uppdaterat och aktuellt operativsystem (tex Windows 8 el 7 eller Vista alt Mac OS X® 10.9, 10.8 eller 10.7). Du bör ha en kraftfull processor, minst 2 GB RAM-minne, minst 500 MB ledigt hårddiskutrymme och en 3-knappsmus med scrollfunktion.

Vad betyder SketchUp?

Sketchup, i marknadsföringssyfte skrivet SketchUp, är ett program för att enkelt skapa 3D-modeller. Programmet finns för Windows och Mac OS. Rättigheterna till programmet köptes år 2006 av Google som skapat en gratisversion vars modeller är kompatibla med Google Earth.

Hur gör man väggar i SketchUp?

Välj rektangelverktyget och börja kalkera väggarna genom att klicka och dra. Du kan zooma och panorera utan att släppa verktyget genom att trycka ner musens scrollhjul och skift samtidigt. Fortsätt genom att rita från sista väggens hörn och dra ut nya väggar.

Hur gör man fönster på SketchUp?

vill man göra ett fönster och vara säker på att det hamnar i väggen så kan man rita en stödlinje mellan över och underkant på väggen och utgå ifrån den. För övrigt tyckte jag Sketchup va ett ganska begränsat eller i alla fal något svårhanterligt vad gäller riktningar vid flytt.

Hur rita hus i SketchUp?

Så 3d-skissar du med Google Sketchup

  1. Google Sketchup.
  2. Leta reda på planritningen.
  3. Ladda ner, installera och importera.
  4. Skala om ritningen.
  5. Rita upp väggarna.
  6. Glöm inte dörrarna.
  7. Sudda bort förbindelsepunkterna.
  8. Dags att sätta in fönster.

Hur gör man en dörr i Sketchup?

Gjorde följande: Ritade en vägg. Utgick ifrån Nederkant på väggen (om jag skulle göra en dörr) och ritade upp en dör från denna possition. Därefter va det bara att markera Innehållet i dörren och deleta.

Hur gör man väggar i Sketchup?

Hur gör man fönster på Sketchup?

Rita en rektangel på väggen genom att följa guidelinjerna. Använd push/pull-verktyget och tryck igenom väggen. Nu har vi en öppning men inget fönster. Ta penverktyget och rita i mitten på väggarnas sidor så skapas ett fönster.

Share this post