Ny

Hur stickar man med Plotulopi?

Hur stickar man med Plötulopi?

Plötulopi ger lätta, tåliga och oändligt luftiga plagg i klassisk isländsk ull. Sticka med en, två eller flera trådar för att uppnå önskad tjocklek. En tråd ger en masktäthet på 19 maskor per 10 cm (på stickor 4.5 mm). Två trådar ger 14 maskor per 10 cm (på stickor 5.5 mm).

Vilket garn till Islandströja?

En riktigt islandströja skall vara stickat av isländskt Lopigarn. Lopigarn har dubbla fibrer och består dels av þel och dels av tog. De inre fibrerna är korta, mjuka och isolerar, medan de yttre fibrerna är långa och vädertåliga. Tröjan blir alltså varm, men också vindtålig och klarar även lätt regn.

Vem säljer Lettlopi?

Islandsgarn, Lettlopi, alafoss och plötulopi, Galet billigt! Just nu! Kambgarn 47, Lettlopi 38, Alafoss 62, Plötulopi 63, Spuni 48 och Hosuband 66 kr. (och bonus på det!!!)

Vad är Lettlopi?

Léttlopi är ett medelkraftigt isländskt ullgarn. Det kan användas till att sticka plagg som är lätta men varma. Den isländska ullens egenskaper gör plaggen lämpliga för utomhusbruk.

Vad är Ospunnet garn?

Ospunnet garn på rundlar är, som namnet antyder, inte spunnet. Detta gör att det är lite skört att sticka med. I motsats till de flesta traditionella garnkvaliteterna är denna typ av garn inte spunnet ihop till en tråd. Garnet är därför mest riktat till erfarna och övade inom stickning och virkning.

Vilket garn kan ersätta Lettlopi?

Här kommer ett garntips till just er – två perfekta ersättningsgarner som har samma löplängd och masktäthet som Lettlopi och kan ersätta garnet utan anpassningar. Det är Lamauld och Bio Lana – båda finns i många fina färger.

Vilket garn kan jag använda istället för Alafosslopi?

Garnalternativ

  • Alafosslopi & Lettlopi – slut på många ställen men kan hittas hos bland annat Limmo design, Islandsgarn, Ankis design, Kaki, Garnr.
  • Natur uld från Hjertegarn ersätter Alafosslopi – ull.
  • Superbingo från Lana Grossa ersätter Alafosslopi – ull.
  • Jette från Järbo & Alpe från Järbo – ull.

Vem säljer Järbo Garn?

Järbo Garn Återförsäljare Therese, Kaki och Finland är nu med.

Vilka material kliar?

På trots av att bambu-, mjölk-, silke-, viskos- och akrylgarn är kända för att inte klia och stickas, så kan vi ju naturligtvis inte garantera att garnet inte gör detta….Som utgångspunkt kommer du inte uppleva följande material som kliande eller stickande:

  • Bambugarn.
  • Mjölkgarn.
  • Silkegarn.
  • Viskosgarn.
  • Akrylgarn.

Kan man Tova Lettlopi?

Av ullgarn som inte är ”superwash-behandlat” kan man skapa alster och sedan ”tova” i tvättmaskinen. Olika garn krymper olika mycket och ett virkat alster krymper mindre än stickat. Här har vi använt Lettlopi, två trådar och virknål 5,5.

När kommer Alafosslopi?

Alafosslopi är just nu ett så populärt garn att leverantören Istex har svårt att möta den ökade efterfrågan. Det är därför som det är ett skralt utbud här just nu, men det kommer löpande in leveranser av några färger i taget.

Vad är Förgarn?

Förgarn är när ullen är kardad men inte spunnen. Det kan användas till stickning eller filtning. Man kan sticka förgarnet tillsammans med ett 1-trådigt eller 2-trådigt garn.

https://www.youtube.com/watch?v=mdHQlSIlk_0

Share this post