Ny

Var placera Vapenskap?

Var placera Vapenskåp?

Placering av vapenskåpet

  • Skjutvapnet bör förvaras i tillståndshavarens bostad (där man är folkbokförd)
  • Bostad kan även vara garage eller förråd som är låsbart och sammanbyggt med bostaden.

Hur byter man kod på ett kassaskåp?

Om man har glömt bort eller tappat bort sina koder till skåpet så finns det tyvärr inga enkla lösningar.

  1. Om det är så att skåpet är öppet så kan låset bytas ut. En ”nollställning” är inte möjlig.
  2. Är det däremot så att skåpet är stängt och låst så blir lösningen än mer komplicerad.

Måste man bulta fast vapenskåp?

Alla som innehar ett vapen måste förvara dem i ett skåp som är certifierat enligt normen SSF 3492. En del mindre skåp ska bultas fast i golv eller vägg, medan andra vapenskåp inte behöver bultas.

Hur mycket ska ett vapenskåp väga?

Ett vapenskåp måste väga minst 150 kg för att det inte ska behöva vara förankrat i byggnadsstommen. För att få ha vapen hemma så måste du ha ett vapenskåp (kallas även säkerhetsskåp) som uppfyller kravet för SS 3492 eller SSF 3492.

Vad betyder SS3492?

Står det ”SS 3492” eller ”SSF 3492” så är skåpet godkänt för vapenförvaring idag. Det finns vissa skåp som är gjorda precis i övergångsperioden – Dessa skåp kan ha både lappen med ”SS 3492” och ”SSF Provat” i, dessa skåp är godkända för vapenförvaring.

Får man ha vapen i annans vapenskåp?

Idag är det ett brott mot vapenlagen att förvara licensierade vapen på annan plats än där man själv är folkbokförd. Huvudregeln är att vapnet ska förvaras där man är folkbokförd. Det finns dock ett tillstånd man kan söka hos polisen för att få lov att förvara sina vapen hos någon annan.

Hur nollställa Yale Doorman?

Har du aldrig kopplat ditt Yale Dooman L3 till Yale Access gör du en fabriksåterställning med knappen under batteri luckan. Ta ut ett batteri, tryck in och håll knappen, sätt i batteriet och vänta på låsets hälsningsfras. släpp knappen. Du behöver ett gem eller penna för att komma åt knappen.

Share this post