Ny

Hur lang tid tar det att fa ett recept?

Hur lång tid tar det att få ett recept?

Du kan logga in med e-legitimation för att se de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna.

När kan jag hämta ut nästa recept?

När kan jag hämta ut igen? Högkostnadsskyddet gäller alltså när du hämtar ut medicin och andra varor på recept för som mest tre månaders förbrukning. Nästa gång du kan hämta ut på receptet igen är när två tredjedelar av det senaste uttaget har använts.

När kommer mitt recept?

Genom att logga in på 1177.se kan du som är över 18 år bland annat se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort för läkemedel.

Förnya ditt recept hos oss Det tar bara några minuter och allt du behöver är en smartphone och mobilt BankID. Läkarbesöket sker via chatt och du kan förnya upp till fyra recept samtidigt.

Hur lång tid har man på sig att hämta ut ett recept?

När du är på apoteket. Du får inte hämta ut mer läkemedel än vad som går åt under 90 dagar. Det gäller även om du har flera recept med samma dosering eller om du betalar hela kostnaden själv. När du har fått ett e-recept tar du med din legitimation till apoteket när du ska hämta ut läkemedlet.

Hur får man ett recept?

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan. Onlineapotek kan ha en app eller websida.

Hur lång tid tar det att få ett recept förnyat?

Som regel tar det åtta dagar från det att du lämnar din begäran om receptförnyelse tills dess att du kan hämta läkemedlet på valfritt apotek. Därför är det viktigt att du informerar oss om läkemedlet behöver förnyas tidigare än så.

Har inte fått mitt recept?

Fler sätt att se dina e-recept Du kan också gå till valfritt apotek och be att få en förteckning på dina e-recept. Du kan också skicka in en blankett per post så kan du få en lista på de läkemedel du hämtat ut från apotek, din läkemedelsförteckning, postat till din folkbokföringsadress.

Share this post