Blogga

Hur lange kan en kamel klara sig utan vatten?

Hur länge kan en kamel klara sig utan vatten?

I öknen kan det bli 30 grader kallt på vintern och 50 grader varmt på sommaren – och det är dessutom väldigt torrt. Kamelen har därför behövt anpassa sig till dessa extrema väderförhållanden. Den klarar sig utmärkt utan föda och vatten i flera dagar. På vintern får de en tjock och tät päls som de sen fäller på våren.

Hur förökar sig kameler?

Kameler och dromedarer kan föröka sig med varandra, och avkomman blir fruktsam med båda arter. En sådan hybrid kallas bukhts och blir större än båda föräldrarna samt får en puckel. En sådan hona kan sedan korsas med en baktrisk kamel eller dromedar.

Är även kamelen?

Kamelen har två fettlagrande pucklar på ryggen. Den största delen av populationen är domesticerade och används i stora delar av Asien för att bära gods….Kamel[redigera | redigera wikitext]

Systematik
Ordning Partåiga hovdjur Artiodactyla
Familj Kameldjur Camelidae
Släkte Kameler Camelus
Art Kamel C. bactrianus

Vart kommer kamelen ifrån?

I Sverige finns alpackor, lamor, tvåpuckliga kameler och dromedarer. Det finns cirka 27 miljoner dromedarer i världen, framför allt på Afrikas horn och i Nordafrika, Mellanöstern och södra Asien samt en stor population av förvildade kameler i Australien.

Vad gör kamelens pucklar?

Kamelen har fett i sina pucklar Har du funderat över vad kamelen har i sina pucklar? Det är inte vatten som många tror, utan fett som kroppen använder som reserv om det blir ont om mat och vatten.

Har kameler vatten i puckeln?

Kamelen har fett i sina pucklar Det är inte vatten som många tror, utan fett som kroppen använder som reserv om det blir ont om mat och vatten. Kamelen kan vara utan vatten väldigt länge och den sparar på vätska genom att den sällan svettas. När kamelen äntligen får vatten, kan den dricka över hundra liter på en gång!

Share this post