Ny

Kan man anvanda gammalt smink?

Kan man använda gammalt smink?

Vad händer om du använder gammalt smink? För gammalt smink och bakterier kan få oanade konsekvenser. Acne, utslag, svamp och andra infektioner är bara några av de resultat du kan få utav att använda smink som blivit alldeles för gammalt.

Hur länge håller sig en oöppnad mascara?

Generellt kan man säga att hudkrämer, mascara och ögonskuggor håller i mer än 30 månader i oöppnad förpackning. Mascara har en hållbarhet på ungefär 3-6 månader max, men byt omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig.

Hur ska man förvara mascara?

I kylskåpet Det kan vara bra för vissa produkter att hållas kylda, men de flesta skönhets- och sminkprodukter som du använder dagligen mår bäst i sval rumstemperatur. Kallare miljö än så kan påverka konsistensen negativt.

Hur länge håller en hudkräm?

Hudkräm – håller 9–18 månader Beroende på hur din hudkräm förpackats har den olika livslängd. Bäst är creme i pumpförpackning, därefter kommer tub och sist burk. Använd spatel istället för fingrarna till creme i burk, så håller den sig fräsch mycket längre.

Hur länge håller en mascara?

Byt mascara ungefär var tredje månad, ibland oftare. Använd dina sinnen: lukta, titta och känn! Om mascaran börjar lukta konstigt, om den börjar klumpa sig mycket, om den smular och är torr – då är det troligtvis dags att byta. Skruva på locket ordentligt och tänka på att aldrig dela den med någon annan.

Hur länge kan man ha en ögonskugga?

Ögonskugga och eyeliner En kajalpenna får nytt liv när den fräschas upp med vässning, medan en blöt liner bör slängas efter fyra månader. Torra produkter som ögonskugga kan hålla ett-två år, men då får du vara noga att inte peta i dem med fingrar eller använda orena sminkpenslar.

Hur länge kan man ha en mascara?

Precis som all annan makeup är mascaran gjord för att hålla länge, och det är ytterst ovanligt att en gammal mascara ger några problem (annat än möjligen klumpiga fransar). Men det ÄR en flytande produkt som används nära ögat, så efter tre-sex månader bör du slänga den.

Hur länge kan man ha puder?

Puder – håller 18–36 månader Så länge du använder rena redskap har ditt puder lång hållbarhet. Löst puder håller något längre än puder i kakform.

Share this post