Allmänning

Nar pa dygnet ska man ta sertralin?

När på dygnet ska man ta sertralin?

Administreringssätt Sertralin ska tas en gång dagligen, antingen på morgonen eller på kvällen. De filmdragerade tabletterna kan tas tillsammans med mat eller utan mat.

Vilken tid på dygnet ska man ta antidepressiva?

Höga doser tas på morgonen (dvs på morgonen en högre dos och på kvällen lägre). En liten dos tas helt på morgonen. Läkemedel kan muntra upp, särskilt i början av behandlingen och när de tas på morgonen följer de kroppens egen produktion av kortison.

Hur ska man ta sertralin?

3. Hur du tar Sertralin Teva

  1. Den rekommenderade dosen är:
  2. Depression och tvångssyndrom.
  3. Paniksyndrom, social fobi och posttraumatiskt stressyndrom.
  4. Tvångssyndrom.
  5. Barn 6-12 år: Rekommenderad startdos är 25 mg dagligen.
  6. Ungdomar 13-17 år: Rekommenderad startdos är 50 mg dagligen.
  7. Intag av läkemedlet.

Kan man ta antidepressiva på kvällen?

Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Citalopram Sandoz ska administreras som en enstaka , antingen på morgonen eller på kvällen. oral dos Tabletterna kan tas med eller utan mat, men ska tas med vätska. – Paniksyndrom En singeldos på 10 mg rekommenderas under första veckan, innan en ökas till 20 mg dagligen.

När ska man ta antidepressiva på morgonen eller kvällen?

Hur mår man när man tar sertralin?

I början av behandlingen är det vanligt att du mår sämre. Du kan få starkare ångest och känna av biverkningar som illamående, huvudvärk och diarré. Prata med din läkare om du har frågor om biverkningar. Det är viktigt att följa läkarens anvisningar och inte själv ändra dosen eller avbryta behandlingen.

Hur länge mår man dåligt när man börjar med antidepressiva?

Vissa kan få biverkningar innan de börjar må bättre, till exempel bli mer oroliga eller få svårt att sova. Såna biverkningar brukar försvinna efter de första veckorna. Meningen med antidepressiva läkemedel är att du ska må bra, vara fri från depression och ångest. Läs mer här om läkemedel vid depression.

Share this post